Vinistra je prva u Hrvatskoj prije 13 godina organizirala ovu atraktivnu manifestaciju po uzoru na kušanje novih berbi u vinskoj Francuskoj i od tada svake godine vlasnici restorana, vinoteka, cafe barova, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari i novinari iščekuju veljaču kako bi uživali u druženju s vinarima i malvazijama nove berbe od kojih se uvijek mnogo očekuje, jer letvica je podignuta vrlo visoko. Istarskim vinarima i ove će se godine pridružiti kolege s Kvarnera sa svojim žlahtinama i Bregovite Hrvatske s autohtonim sortama berbe 2022.

Tradicionalno, degustacija je podijeljena u dva dijela, od 13 do 16 sati rezervirana je za poslovnu publiku, a od 16 do 19 sati za širu javnost i ljubitelje vina. Ulaz je kao i svake godine besplatan, no svi koji žele biti dio ove lijepe vinske priče trebaju se prijaviti putem linka. 

„Malvazije berbe 2022. iznimnog su potencijala pa će svi oni koji dođu na 11. En Primeur uživati u odličnim mladim vinima. S ovim vinskim događanjem otvorili smo sezonu manifestacija u organizaciji naše udruge među kojima je i domaćinstvo Concours Mondial de Bruxellesa, prestižnog vinskog ocjenjivanja na kojem će se u svibnju u Poreču okupiti više od 350 vinskih ocjenjivača i stručnjaka iz čitavog svijeta“, ističe Luka Rossi predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

Turisti, vratite se! Hong Kong nudi 500 tisuća besplatnih aviokarata putnicima iz cijelog svijeta Jumbo Floating - 5 Jumbo Floating - 4 Hong Kong +0 Jumbo Floating - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju