“Prošli put ste zaprli birtije, potres. Opet ste zaprli birtije, opet potres. Samo kažem…” Duhoviti komentar koji se dijeli po društvenim mrežama odlično ilustrira frustrirajuću svakodnevicu u kojoj se čovjek teško može opustiti. Uz zatvorene kafiće i zabrane prekobrojnog druženja, ipak je moguće proslaviti završetak stresne 2020. godine i jedva dočekati ući u 2021.

Online trgovina i kupovina na daljinu bilježi porast prometa. Jesmo li razmaženi Zagrepčani ako od web shopova očekujemo uslugu dostave do kućnog praga, po mogućnosti besplatnu i brzu te široku ponudu po cijenama koje nisu skuplje od akcijske ponude u supermarketu?

Provjerili smo ponudu i uvjete web shopova koji nude sve potrebno za ispraćaj stare i doček nove godine, a zadovoljavaju navedene kriterije, barem kad je glavni grad u pitanju:

1. Konzum.hr-  Dostava je moguća najranije idući dan, ali narudžbu (minimalno 200 kn) možete pokupiti i sami, a besplatna je samo ako je narudžba veća od 800 kn. To se čini malo puno, ali zato je odabir stvarno kao da ste u Konzumovoj trgovini. Obzirom na Covid situaciju čekanje za isporuku narudžbe može biti i po nekoliko dana

 

2. eKupi - Nema minimalne narudžbe, ali stimulira se narudžba iznad 300 kn za koju je dostava besplatna. Unutar 24 sata možete očekivati isporuku naručenog s tim da bi malo bogatiji izbog pića lakše napunio košaricu, ali nećemo biti previše razmaženi.

3. Roto web shop - Roto je zato specijalist za pića pa ponuda nije upitna. Dostava je besplatna iznad 250 kn, a narudžbe zaprimljene do 12 sati isporučuju se isti dan, što ne znači da će stići isti dan, ali postoji korisnička podrška od koje je moguće doznati status narudžbe.

4. Vrutak web shop - Nema minimalne narudžbe, ali besplatna je za iznos iznad 300 kn. Isporuka se čeka minimalno 3 dana, a koliko smo saznali i dulje, ali zato je ponuda stvarno sveobuhvatna.

5. Stridon web shop - Minimalna narudžba je 200 kn, ali dostava je besplatna. Ono što zvuči nevjerojatno je dostava unutar 2 sata, uz objašnjenje da to vrijedi ukoliko je narudžba zaprimljena do 15 sati. Vrijedi li to i za Silvestrovo? U svakom slučaju, teško može bolje od toga.

6. tipsy.hr - Ili ipak može? Ovaj novi web shop očito cilja na mlađu ekipu jer dostavlja do ponoći istoga dana sve narudžbe zaprimljene do 22 sata. Nema minimalne narudžbe, a dostava je besplatna za vrijednost košarice iznad 300 kn koja u pravilu stiže unutar 150 minuta u Zagrebu i 1-3 dana u ostatak Hrvatske. Široka ponuda cuge po konkurentnim cijenama.

Na tipsy.hr se mogu naručiti i plate sa hladnim narescima od Catering Liska što košaricu za kućnu zabavu po epidemiološkim mjerilima čini potpunom. Dodatno, za registraciju i svakog frenda kojeg pozoveš daju 20 kn popusta na sljedećoj narudžbi.

7. promili.hr - Nismo ustanovili postoji li minimalna narudžba, ali besplatna je za narudžbe iznad 400 kn vrijednosti. Naručeno se dostavlja od utorka do petka, a određeni proizvodi su dostupni unutar 24 sata.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju