Između Britanca i "Tuđmanca" otvorilo se novo mjesto za ljubitelje vina u koje se rado navraća i na kavu ili male zalogaje. Na mjestu bara i galerije Kak se šika otvorio se diWine Bar, nastao iz želje vlasnice i vinske poznavateljice Irene Lučić da što više ljudi uživa u dobrom vinu i bolje ga upozna. Lijep i topao prostor u koji je uloženo puno truda služi i kao mjesto vinskih susreta, okupljalište ljubitelja vina te edukacije. Naglasak je na malim butiknim vinarijama, autohtonim hrvatskim sortama grožđa i ekološkim proizvođačima; sve u svemu, dobrim vinskim pričama vrijednih pozornosti.

„diWine Bar mjesto je gdje možete popiti čašu finog vina i dobru kavu uživajući u dobroj glazbi i ukusno uređenom, nepušačkom prostoru. No, istovremeno je to i mjesto okupljanja ljubitelja vina, prostor za edukaciju i promociju vinske kulture, platforma za vinske kušaonice, degustacije, promocije i vinske partyje… Ukratko – mjesto koje živi za vino i od vina“, ispričala je Irena Lučić, voditeljica diWine projekta.

Kako kaže Irena, vinska karta zamišljena je kao dinamična kategorija, koja se mijenja sukladno s godišnjim dobima, tržišnim novitetima i preferencijama vinske publike. Na karti se trenutno nalazi 15-ak vinskih etiketa koje je moguće naručiti na čaše, s naglaskom na domaće proizvođače, mahom male butik-vinarije koje je inače teško pronaći u „klasičnim“ ugostiteljskim objektima. Na vinskoj karti zastupljena su vina iz sve četiri hrvatske vinske regije, o kojima će domaćini diWine Bara rado popričati i savjetovati vas o tome što odabrati.

„U planu su i brojna vinska događanja, koja će započeti već u listopadu, poput primjerice Vinske shpitze koja u centar Zagreba dovodi vina(re) iz pojedinih vinskih regija, projekata „sljubljivanja“ vina sa književnošću, poezijom, filmom, fotografijom, sportom i glazbom, radionice „Vino za početnike“, vođenih „Rent-A-Wine-Buddy“ kušanja za strance koji žele upoznati hrvatska vina itd“, kažu u diWineu

Uz vino, grickat će se zalogaji sa sirno-mesne plate koje okusima prate hrvatske vinske regije, kreativne bruschette te fine slastice. Osim u vinima gosti mogu uživati i u zdravim napicima, craft pivu, finim rakijama, koktelima kao i džin-tonicima od primjerice Aurinog Karbuna i Murske dekle. Isprobati možete i vinske koktele kao što je Mush od muškata žutog i medice ili pak Terra(n) Magica koji spaja rose pjenušac i teranino. Živjeli!

Zabavni test: Koliko jestivih gljiva možete prepoznati? Gljive Gljive Gljive +0 Gljive

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju