Gusta čokoladna krema savršen je dodatak brojnih slasticama – njome možete premazati kolače, nadjenuti torte, ukrasiti cupcakeove – pa čak je dodati i palačinkama.

Da biste napravili ovakvu gustu glazuru potrebno vam je samo tri sastojka: čokolada, vrhnje za šlag i šećer u prahu.

Vrhnje se lagano zagrije i u njemu se rastope kockice čokolade. Potom se smjesa ohladi te izmiksa sa šećerom u prahu.

U receptu možete upotrijebiti tamnu čokoladu s visokim postotkom kakaa ili mliječnu čokoladu – ovisno o vašem izboru prilagodite i udio šećera u kremi.

Čokoladna krema - sastojci:

  • 240 g vrhnja za šlag
  • 40 g tamne čokolade
  • 20 g šećera u prahu

Čokoladna krema - priprema:

  1. Zagrijte na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici vrhnje za šlag. U njega dodajte nasjeckane komadiće čokolade i miješajte dok se sastojci ne povežu, a čokolada ne rastopi.
  2. Prebacite posudu sa smjesom u hladnjak i pustite da se ohladi do kraja. Potom je mikserom izmiksajte sa šećerom u prahu i dodajte slastici po želji. Dobar tek!

Natopljeni alkoholom: Ovi svjetski kolači rezervirani su samo za odrasle Britanski božićni 'puding' Francuske kolače rum baba možete prekriti i čokoladnom glazurom Karipska crna torta s rumom +0 Irska torta s tamnim pivom