Gusta čokoladna krema savršen je dodatak brojnih slasticama – njome možete premazati kolače, nadjenuti torte, ukrasiti cupcakeove – pa čak je dodati i palačinkama.
Da biste napravili ovakvu gustu glazuru potrebno vam je samo tri sastojka: čokolada, vrhnje za šlag i šećer u prahu.
Vrhnje se lagano zagrije i u njemu se rastope kockice čokolade. Potom se smjesa ohladi te izmiksa sa šećerom u prahu.
U receptu možete upotrijebiti tamnu čokoladu s visokim postotkom kakaa ili mliječnu čokoladu – ovisno o vašem izboru prilagodite i udio šećera u kremi.
Čokoladna krema - sastojci:
- 240 g vrhnja za šlag
- 40 g tamne čokolade
- 20 g šećera u prahu
Čokoladna krema - priprema:
- Zagrijte na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici vrhnje za šlag. U njega dodajte nasjeckane komadiće čokolade i miješajte dok se sastojci ne povežu, a čokolada ne rastopi.
- Prebacite posudu sa smjesom u hladnjak i pustite da se ohladi do kraja. Potom je mikserom izmiksajte sa šećerom u prahu i dodajte slastici po želji. Dobar tek!
Natopljeni alkoholom: Ovi svjetski kolači rezervirani su samo za odrasle