Iskoristite sezonu jagoda! Napravite cheesecake kocke s dodatkom jagoda i razveselite svoje ukućane vrlo jednostavnim, ali preukusnim desertom.
Najbolje od svega – ovaj kolač se ne peče. Podloga se priprema od usitnjenih keksa i maslaca, a nadjev od krem sira, šlaga, svježih jagoda i šećera.
Ako na raspolaganju imate svježe bobičasto voće koje nema baš previše okusa ili slatkoće – ubacite ga u ovaj kolač. Ne brinite, u kombinaciji s drugim sastojcima dobit ćete slasnu kremu.
Cheesecake s jagodama bez pečenja - sastojci:
- 450 g krem sira
- 250 g nasjeckanih jagoda
- 250 g šlaga
- 200 g šećera
- 180 g usitnjenih keksa Petit
- 90 g maslaca
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Cheesecake s jagodama bez pečenja - priprema:
- Napravite podlogu: usitnite kekse u prah i pomiješajte s maslacem. Utisnite ravnomjerno smjesu u lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na 15-ak minuta da se stisne.
- Napravite nadjev: u blenderu ili sjeckalici povrća pomiješajte očišćene svježe jagode i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte krem sir i ekstrakt vanilije i nastavite miksati dok se sastojci ne povežu.
- Ručno umiješajte šlag u smjesu i premažite preko ohlađene podloge. Sve zajedno vratite u zamrzivač na oko četiri sata.
- Kada ste spremni za posluživanje izvadite cheesecake iz ledenice i ostavite ga na sobnoj temperaturi oko pola sata prije nego što ga razrežete i poslužite. Dobar tek!
Hit s društvenih mreža: Recept za jagode sa stvrdnutim rastopljenim šećerom