Donosimo vam oh-tako-jednostavan recept za ukusnu večeru, onda kad vam je baš stalo da kvaliteta i prezentacija budu na razini, a namirnice i okusi savršeni, a opet, toliko je jednostavno da ne može ispasti loše. Može, naravno, ako vam biftek pougljeni, ali uz malo koncentracije i uz digitalnu pomoć u vidu štoperice, sasvim smo sigurni da ćete to izbjeći.

O bifteku vam ne možemo reći ništa što već i sami ne znate. Plemenite sireve volite ili ne volite, ali trpak okus plijesni bez iznimke se jako dobro slaže s grillanim i s najboljim od mesa. Ako više volite kravlje sireve, odaberite klasičnu meku gorgonzolu, a ljubiteljima ovčjih sireva preporučujemo da pokušaju napraviti ovo jelo s roquefortom.

Rezultat je, bez obzira na to koji sir odaberete, vrlo zasitan, pa vam i ne treba izdašniji prilog. Bit će dovoljna salata, dajte mašti na volju (sezona rotkvica je, a one tako lijepo razigraju sve u što ih dodate) ili blanširano svježe povrće po vašem izboru. Mi navijamo za divlje šparoge: nakon blanširanja samo ih kratko „okrenite“ na maslacu.

I, kao što smo i obećali, za dvadeset minuta imat ćete vrlo ozbiljno jelo kojim ćete osvojiti maksimalni broj kulinarskih bodova.

Sastojci za biftek s plemenitim sirom:

  • 2 bifteka
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 1 čajna žlica maslinovog ulja
  • 2 čajne žličice slatkog vrhnja
  • 50 g mekog plemenitog sira
  • 1 čajna žličica nasjeckanog svježeg kovrčavog peršina, plus još za ukrašavanje

Priprema bifteka s plemenitim sirom:

  1. Stavite odreske u veliku staklenu posudu i pokapajte ih balzamičnim octom i maslinovim uljem. Ostavite da se mariniraju 10-ak minuta.
  2. U međuvremenu stavite u drugu zdjelu slatko vrhnje, izmrvite sir i umiješajte 1 žličicu peršina. Začinite crnim paprom i ostavite sa strane.
  3. Zagrijte roštilj ili grill-tavu na jakoj vatri. Pecite odreske 2 minute sa svake strane za srednje pečenje (medium rare).
  4. Žlicom nanesite mješavinu sira i vrhnja na  svaki odrezak i poklopite roštilj na 1 do 2 minute ili ubacite odreske u prethodno zagrijanu pećniu, takođet na 1-2 minute, samo da se sir rastopi.
  5. Pospite peršinom i poslužite s miješanom salatom ili povrćem na maslacu.

  Uživajte povoljnije: Robotski restoran u centru Zagreba pripremio posebne popuste za svoje goste Bots & pots Bots & pots Bots & pots - 6 +4 Bots & pots - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju