Sirove energetske kuglice odličan su izbor kada vam se jede nešto slatko (i zdravo)! One nadoknađuju energiju nakon vježbanja, ali vas opskrbljuju s važnim nutrijentima.

Najbolje od svega? Toliko su fine da ćete ih htjeti jesti za doručak, ručak i večeru. Za pripremu sirovih proteinskih kuglica potrebno vam je tek nekoliko sastojaka i dobar blender ili sjeckalica.

Sastojci za sirove proteinske kuglice:

125 grama maslaca od kikirikija
100 grama zobenih pahuljica
60 grama oraha
35 grama tostiranih suncokretovih sjemenki
7-8 mekih datulja bez koštica
2 žlice javorova sirupa ili sirupa agave
prstohvat soli

Priprema:

1. U sjeckalici ili dobrom blenderu pomiješajte maslac od kikirikija, datulje i sirup dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Potom ubacite preostale namirnice i pulsirajte dok ne dobijete ljepljivu smjesu od koje možete izraditi 15 do 20 energetskih kuglica.

Ako vam je smjesa previše suha, dodajte još koju žlicu vode. Ako vam je smjesa previše tekuća, dodajte još zobenih pahuljica.

2. Ako imate premalu sjeckalicu, prvo izmiješajte maslac od kikirikija, datulje i sirup pa smjesu prebacite u posebnu zdjelu.

U sjeckalicu potom stavite preostale namirnice te ih smrvite u fin prah. Potom ručno umiješate dobiveni prah s tekućom smjesom. Napravite kuglice na isti način.

Kuglice možete uvaljati u komadiće orašastih plodova po želji.

Tako pripremljene kuglice u hladnjaku će potrajati i do 10 dana, a u ledenici i nekoliko mjeseci. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju