Najbolji banana kruh je onaj koji se radi od iznimno zrelih plodova tog tropskog žutog voća prepunog prirodne slatkoće.
Dodatnu slast postići ćete ako u smjesu dodate i nešto čokoladnih kapljica ili nasjeckane čokolade te ekstrakta vanilije.
Donosimo vam recept za bezglutenski banana kruh koji umjesto običnog brašna koristi ono bezglutensko, a koje se može kupiti u gotovo svakom supermarketu.
Sastojci za bezglutenski banana kruh:
- 180 g bezglutenskog brašna
- 150 g bijelog šećera
- 125 g maslaca
- 80 g čokoladnih kapljica
- 3 zrele banane
- 2 jaja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- prstohvat soli
Priprema bezglutenskog banana kruha:
- Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite kalup za pečenje kruha i stavite sa strane.
- U velikoj zdjeli pomiješajte bezglutensko brašno, sodu bikarbonu i malo soli.
- U drugoj zdjeli zdrobite zrele banane s vilicom, pomiješajte ih s jajima, ekstraktom vanilije, rastopljenim maslacem i šećerom.
- U „mokre“ sastojke dodajte bezglutensko brašno i sve dobro promiješajte.
- Na kraju ručno umiješajte čokoladne kapljice.
- Prebacite dobivenu smjesu u kalup za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 40 do 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li kruh pečen do kraja prije nego što ga izvadite iz pećnice.
- Dobar tek!
Da ti se zavrti u glavi: 10 neobičnih činjenica o najpopularnijem voću na svijetu u koje je teško povjerovati +0