Najbolji banana kruh je onaj koji se radi od iznimno zrelih plodova tog tropskog žutog voća prepunog prirodne slatkoće.

Dodatnu slast postići ćete ako u smjesu dodate i nešto čokoladnih kapljica ili nasjeckane čokolade te ekstrakta vanilije.

Donosimo vam recept za bezglutenski banana kruh koji umjesto običnog brašna koristi ono bezglutensko, a koje se može kupiti u gotovo svakom supermarketu.

Sastojci za bezglutenski banana kruh:

  • 180 g bezglutenskog brašna
  • 150 g bijelog šećera
  • 125 g maslaca
  • 80 g čokoladnih kapljica
  • 3 zrele banane
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • prstohvat soli

Priprema bezglutenskog banana kruha:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Namastite kalup za pečenje kruha i stavite sa strane.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte bezglutensko brašno, sodu bikarbonu i malo soli.
  3. U drugoj zdjeli zdrobite zrele banane s vilicom, pomiješajte ih s jajima, ekstraktom vanilije, rastopljenim maslacem i šećerom.
  4. U „mokre“ sastojke dodajte bezglutensko brašno i sve dobro promiješajte.
  5. Na kraju ručno umiješajte čokoladne kapljice.
  6. Prebacite dobivenu smjesu u kalup za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 40 do 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li kruh pečen do kraja prije nego što ga izvadite iz pećnice.
  7. Dobar tek!

Da ti se zavrti u glavi: 10 neobičnih činjenica o najpopularnijem voću na svijetu u koje je teško povjerovati Banana Banana - 3 Banana - 1 +0 Banana - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju