• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Teleći ćevapi i možda najbolja carbonara u Zagorju i šire: Novo mjesto zbog kojeg se ide na izlet

Bio Varaždin u Zagorju ili ne, ovakvu carbonaru teško ćete pronaći u tom brežuljkastom kraju i šire - sve do krajnih granica predivnog barkonog grada. Ovaj je restoran idealno mjesto za malo gastro turizma ili ručak nakon mini izleta u mir Hrvatskog zagorja jer će vam do njega iz bilo kojeg dijela Krapinsko - zagorske županije trebati samo toliko vremena da skroz ogladnite!
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 26.02.2024 14:10 komentari
viber Created with Sketch.
Barococo
Barococo (Foto:Vilicom kroz Hrvatsku)

Galerija Barococo - 10 7 Barococo - 9 7 Barococo - 8 7 Barococo - 7 7

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Kladeščica - 11 Kamo na izlet? Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...

Na mjestu nekadašnjeg varaždinskog restorana Banus, u Ulici kralja Petra Krešimira IV, nedavno je otvoren restoran Barococo, među Varaždincima popularno mjesto za gablece, u koje se dolazi i na tjesteninu, roštilj, kao i jela od ribe. Bez obzira na sramežljive proljetne temperature, terasa već privlači goste željne sunca i svježeg zraka, a u subotu oko podneva interijer je već bio punašan.

Sa stolova je većinom mirisalo meso s roštilja, što ne čudi jer se Barococo hvali zbog roštilja na drveni ugljen i telećih ćevapa (koje nećete naći na svakom koraku), a na stol dolaze s mekom lepinjom i lukom srebrencem (10 komada za 9,50 eura).

Malo mrzloga dok se drugo ne skuha...

U prostoru koji oponaša dnevni boravak uhvatili smo se jelovnika i zaustavili se na poglavlju: Malo mrzloga dok se drugo ne skuha, gdje nam je pogled privukao tatarski za dvoje (22 eura), koji je i preporuka kuće. Na stol dolazi s naribanim hladnim maslacem koji se lijepo maže na kruh zagrijan na roštilju.

No želite li ipak istražiti tradiciju ovog kraja, tu je hladni odojak z mladim lukom, hrenom i domaćim kruhom, kao i meso z banjice, a pronaći ćete i domaći sir s placa s vrhnjem, češnjakom i slatkom crvenom paprikom – baš onako kako i treba biti.

Slika nije dostupna Hrana i piće Srce Vatreno: Pizza hrvatske repke koja je postala hit u restoranu izbornika Zlatka Dalića

Juhica naša svagdašnja od kokoši (čućike) po savjetu konobara odličan je odabir, a budući da u njoj ima i trganog mesa i domaćih rezanaca, imajte na umu da je i zasitna. Tu je i pozabljena gusta juha s heljdom i vrganjima uz dodatak kiselog vrhnja za one koji bi meso možda preskočili.

Ponešto za svakoga

Za dnevnu juhu (3,50 eura) pitajte onoga kaj vam pijaču toči, kako i piše u jelovniku. Za želučeka malo podgrijati tu su domaći trganci s vrhnjem i pečenom kosanom masti, kao i picekova jetrica na naglo v saftu z malo friškoga domačega kruha za pomackati, a šansu možete dati i langošu s češnjakom i kiselim vrhnjem.

Sve nam se čini da u Barococou nema šanse da ostanete gladni, a ni pretjerano ozbiljni jer teško je ostati hladan kao špricer listajući meni kojem ne fali jela, kao ni duha. Bilo da želite malo bolje upoznati zagorske brege i doline kroz čaše i tanjure ili vam je draža klasika, ondje ćete doista moći birati. Zagorcima koji kod kuće imaju sira, putra, vrhnja, mleka, jajca i krumpira u restoran Barococo prvenstveno je gušt doći na tjesteninu, steakove i ozbiljne komade mesa, kao i jela s drvenog roštilja.

Odlična tjestenina 

Ondje ćete pronaći možda najbolju carbonaru Zagorja, pa i šire, jer kuhari znaju znanje. Nikakvo vrhnje za kuhanje, loš sir ili obična slanina - u restoranu Barococo koriste guanciale, pecorino i Parmigiano Reggiano (9 eura). Za preporuku su i veliki ravioli s finim i mirisnim nadjevom od vrganja, bogato preliveni uljem i posuti začinima pa ako vam to smeta, možete i upozoriti konobara da chef ne bude tako široke ruke. Tjestenina punjena muškatnom bučom s makom dolazi u slanoj, ali i, zanimljivo je, slatkoj varijanti. Kreativni desert spaja punjenu tjesteninu sa sladoledom od vanilije koji se poškropi bučinim uljem i košticama buče, što je hvale vrijedna kombinacija. Desert bi uredno mogao proći i bez nadjeva od buče, ali sve u svemu – zanimljiva ideja i prezentacija. 

Hit-mjesto u zagrebačkom centru u kojem se stvaraju gužve zbog prefinih rebra i bottomless mimoza Square One - 14 Square One - 13 Square One - 12 +10 Square One - 11

  • #gdje sjesti
  • #barococo
  • #Varaždin
  • #carbonara
  • #rostilj
  • #gdje na roštilj u zagorje
  • #recenzija
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Božićne zvjezdice: Klasik iz limene kutije za kekse gotov za manje od pola sata
Uspijevaju svima
Na stolu za pola sata: Klasik iz limene kutije za kekse koji ćete grickati dok radite "ozbiljne" kolače
Rumunjska orahnjača cozonac recept
Cozonac
Ovako Rumunji rade orahnjaču! Izgleda kompliciranije od hrvatske verzije, ali lako se slaže
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Val di Rabbi
Bajka iz susjedstva: Mjesto bez gužvi za zimsko kupanje i uživanciju na snijegu
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Loop Living Cocoon
100 posto biorazgradivi lijes za sve one koji žele napustiti ovaj svijet na ekološki prihvatljiviji način
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima
Pokrovitelj Kenwood
Chef Mario Mihelj savjetuje što napraviti za mezu kada su gosti već pred vratima

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
opasna bolest
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
Pokušaj ubojstva u Velikoj Gorici: Uhićen muškarac
PRIVEDEN JE
Pokušaj ubojstva kod Zagreba! Djevojka (21) hitno prebačena u bolnicu
U Njemačkoj nožem izbo ženu i njezino četvero djece
zločin u njemačkoj
Užasan napad! Izbo mladu ženu i njezino četvero djece, najmlađe ima tri godine. Policija pokrenula veliku akciju
show
Kako izgleda stan Joška Gvardiola u Zagrebu?
u zagrebu
Kako izgleda stan Joška Gvardiola? Nećete vjerovati kakav luksuz skriva ovih 160 kvadrata
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
zdravlje
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Bolovi u donjem dijelu trbuha kod žena: Što je uzrok?
Nisu uvijek ginekološke prirode
Bolovi u donjem dijelu trbuha kod žena: Što je uzrok?
zabava
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Preslatko!
Usred noći naišao na mladunče na cesti, uslijedio je predivan trenutak
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Pokažite što znate!
Znanje nije Google – ovaj kviz pokazuje tko zaista zna
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Wow!
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Jednostavna ideja
“Više se ne morate brinuti…”: Nova opcija u Googleovim kartama mnogima će olakšati živote
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Glory Collision 8 Antonio Plazibat: Prijenos, raspored, program
BRAVO, MAŠINO!
Antonio Plazibat sjajnom izvedbom došao do pobjede u povratku nakon dvije i pol godine
Transferi: Robert Mudražija napušta Dinamo, ali neće u Zrinjski Mostar
Odigrao je svoje
Ljubimac navijača Dinama odlazi iz Maksimira, ali ne u klub o kojem se pričalo zadnjih dana
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
tv
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
MasterChef: ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
OTKRIJTE NAM!
ANKETA: Kome biste vi dali svoja dva glasa? Selmi, Marku, Ottu ili Krunoslavu?
putovanja
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
sve
Glory Collision 8 Antonio Plazibat: Prijenos, raspored, program
BRAVO, MAŠINO!
Antonio Plazibat sjajnom izvedbom došao do pobjede u povratku nakon dvije i pol godine
Transferi: Robert Mudražija napušta Dinamo, ali neće u Zrinjski Mostar
Odigrao je svoje
Ljubimac navijača Dinama odlazi iz Maksimira, ali ne u klub o kojem se pričalo zadnjih dana
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Dvostruki strijelac
Hajduk srušio Lokomotivu u Maksimiru: Rebić briljirao, Bijeli na prvom mjestu
Lampion - 9
Nostalgija u tanjuru

Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

Iz Lampiona nećete izaći gladni jer su porcije pozamašne, a dođete li preko vikenda na ručak zabavit će vas i živa glazba... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close