• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Teleći ćevapi i možda najbolja carbonara u Zagorju i šire: Novo mjesto zbog kojeg se ide na izlet

Bio Varaždin u Zagorju ili ne, ovakvu carbonaru teško ćete pronaći u tom brežuljkastom kraju i šire - sve do krajnih granica predivnog barkonog grada. Ovaj je restoran idealno mjesto za malo gastro turizma ili ručak nakon mini izleta u mir Hrvatskog zagorja jer će vam do njega iz bilo kojeg dijela Krapinsko - zagorske županije trebati samo toliko vremena da skroz ogladnite!
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 26.02.2024 14:10 komentari
viber Created with Sketch.
Barococo
Barococo (Foto:Vilicom kroz Hrvatsku)

Galerija Barococo - 10 7 Barococo - 9 7 Barococo - 8 7 Barococo - 7 7

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Šumske gljive Odaberite stranu Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja? Park Papuk - 5 Ogromna zabava! Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj

Na mjestu nekadašnjeg varaždinskog restorana Banus, u Ulici kralja Petra Krešimira IV, nedavno je otvoren restoran Barococo, među Varaždincima popularno mjesto za gablece, u koje se dolazi i na tjesteninu, roštilj, kao i jela od ribe. Bez obzira na sramežljive proljetne temperature, terasa već privlači goste željne sunca i svježeg zraka, a u subotu oko podneva interijer je već bio punašan.

Sa stolova je većinom mirisalo meso s roštilja, što ne čudi jer se Barococo hvali zbog roštilja na drveni ugljen i telećih ćevapa (koje nećete naći na svakom koraku), a na stol dolaze s mekom lepinjom i lukom srebrencem (10 komada za 9,50 eura).

Malo mrzloga dok se drugo ne skuha...

U prostoru koji oponaša dnevni boravak uhvatili smo se jelovnika i zaustavili se na poglavlju: Malo mrzloga dok se drugo ne skuha, gdje nam je pogled privukao tatarski za dvoje (22 eura), koji je i preporuka kuće. Na stol dolazi s naribanim hladnim maslacem koji se lijepo maže na kruh zagrijan na roštilju.

No želite li ipak istražiti tradiciju ovog kraja, tu je hladni odojak z mladim lukom, hrenom i domaćim kruhom, kao i meso z banjice, a pronaći ćete i domaći sir s placa s vrhnjem, češnjakom i slatkom crvenom paprikom – baš onako kako i treba biti.

The Family - 2 Hrana i piće Srce Vatreno: Pizza hrvatske repke koja je postala hit u restoranu izbornika Zlatka Dalića

Juhica naša svagdašnja od kokoši (čućike) po savjetu konobara odličan je odabir, a budući da u njoj ima i trganog mesa i domaćih rezanaca, imajte na umu da je i zasitna. Tu je i pozabljena gusta juha s heljdom i vrganjima uz dodatak kiselog vrhnja za one koji bi meso možda preskočili.

Ponešto za svakoga

Za dnevnu juhu (3,50 eura) pitajte onoga kaj vam pijaču toči, kako i piše u jelovniku. Za želučeka malo podgrijati tu su domaći trganci s vrhnjem i pečenom kosanom masti, kao i picekova jetrica na naglo v saftu z malo friškoga domačega kruha za pomackati, a šansu možete dati i langošu s češnjakom i kiselim vrhnjem.

Sve nam se čini da u Barococou nema šanse da ostanete gladni, a ni pretjerano ozbiljni jer teško je ostati hladan kao špricer listajući meni kojem ne fali jela, kao ni duha. Bilo da želite malo bolje upoznati zagorske brege i doline kroz čaše i tanjure ili vam je draža klasika, ondje ćete doista moći birati. Zagorcima koji kod kuće imaju sira, putra, vrhnja, mleka, jajca i krumpira u restoran Barococo prvenstveno je gušt doći na tjesteninu, steakove i ozbiljne komade mesa, kao i jela s drvenog roštilja.

Odlična tjestenina 

Ondje ćete pronaći možda najbolju carbonaru Zagorja, pa i šire, jer kuhari znaju znanje. Nikakvo vrhnje za kuhanje, loš sir ili obična slanina - u restoranu Barococo koriste guanciale, pecorino i Parmigiano Reggiano (9 eura). Za preporuku su i veliki ravioli s finim i mirisnim nadjevom od vrganja, bogato preliveni uljem i posuti začinima pa ako vam to smeta, možete i upozoriti konobara da chef ne bude tako široke ruke. Tjestenina punjena muškatnom bučom s makom dolazi u slanoj, ali i, zanimljivo je, slatkoj varijanti. Kreativni desert spaja punjenu tjesteninu sa sladoledom od vanilije koji se poškropi bučinim uljem i košticama buče, što je hvale vrijedna kombinacija. Desert bi uredno mogao proći i bez nadjeva od buče, ali sve u svemu – zanimljiva ideja i prezentacija. 

Hit-mjesto u zagrebačkom centru u kojem se stvaraju gužve zbog prefinih rebra i bottomless mimoza Square One - 14 Square One - 13 Square One - 12 +10 Square One - 11

  • #gdje sjesti
  • #barococo
  • #Varaždin
  • #carbonara
  • #rostilj
  • #gdje na roštilj u zagorje
  • #recenzija
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Dan šljiva i Dan jabuka: Vikend okusa i priča u Gorskom kotaru
Kamo za vikend
Dan šljiva i Dan jabuka: Dođite na vikend okusa i priča u Gorski kotar
Najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Ogromna zabava!
Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj
HIGHLANDER Velebit okupio 550 sudionika iz 21 zemlje svijeta
Avantura života
Highlander Velebit okupio 550 sudionika iz 21 zemlje svijeta
Mayflower: Brod čiji su putnici "iz zahvalnosti" pobili one koji su ih naučili preživjeti
Na današnji dan
Mayflower: Brod čiji su putnici "iz zahvalnosti" gotovo istrijebili one koji su ih naučili preživjeti
Jetrica na venecijanski recept Gorana Kočiša
Ma, savršenstvo!
Teleća jetrica na venecijanski: Recept za slasno jelo po receptu chefa Kočiša
Izlazak, druženje i stvaranje uspomena: Gastro užitak za kraj ljeta na Bundeku
Baš Naš festival
Izlazak, druženje i stvaranje uspomena: Gastro užitak za kraj ljeta na Bundeku
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Indijanska banana u Hrvatskoj
Ljekovito blago
U lišću ovoga voća nalazi se tvar koja ubija stanice raka, raste i u Hrvatskoj, a kilogram plodova košta oko 10 eura
Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući
Nemojte ovo raditi
Najveća greška koju radimo kad kupimo sir u trgovini i donesemo ga kući
Zelena oaza Sveti Ivan Zelina, Airbnb
Mir i tišina
Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati
Restoran zbog kojeg se isplati skrenuti s autoceste: Izvorna kineska kuhinja u kraju u kojem se uglavnom vrte janci i peku ćevapi
Uz predivne Rastoke
Restoran zbog kojeg se isplati skrenuti s autoceste: Izvorna kineska kuhinja u kraju u kojem se uglavnom vrte janci i peku ćevapi
Korčula okom fotografa: Grad kontrasta, između mora i povijesti
Kao brod od kamena
Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Merz dirnut do suza na otvaranju obnovljene sinagoge u Muenchenu
Friedrich Merz
VIDEO Njemački kancelar u suzama: "Sram me što se to događa i zato objavljujem rat..."
Čovjek proglašen mrtvim i odvezen u mrtvačnicu; obitelj se došla oprostiti pa doživjela šok
Rijedak slučaj
Čovjek proglašen mrtvim i odvezen u mrtvačnicu: Obitelj se došla oprostiti pa doživjela šok za šokom
Vatrogasci se još bore s požarom u Buku, čuju se i ekspolozije
Borba s vatrom
VIDEO Požar u tvornici gasit će cijelu noć, odjekivale i eksplozije: "Šteta je ogromna, a imamo i ugovore s klijentima"
show
U prvoj epizodi MasterChefa pregaču dobila majka Ivice Zubca,
kakva čast!
Majka našeg svjetski poznatog sportaša privukla je pažnju u prvoj epizodi MasterChefa!
Jagoda Kumrić i Konstantin Haag odlaze iz ''Kumova''
''Arrivederci...''
Zvijezde Kumova rastužile fanove: ''Vrijeme je za okrenuti novu stranicu...''
Maja Šuput u mini-haljini zaplesala na Vinkovačkim jesenima
na vinkovačkim jesenima
Kako joj stoji? Na ovako jednostavnu kombinaciju Maje Šuput nismo navikli
zdravlje
Skrivena prijetnja u vodi može ubiti vašeg psa u samo par minuta!
Upozorenje veterinarke
Skrivena prijetnja u vodi može ubiti vašeg psa u samo par minuta!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Upala živca u lopatici: Simptomi po kojima ćete je prepoznati
Piše fizioterapeut
Upala živca u lopatici: Simptomi po kojima ćete je prepoznati
zabava
Matematička zagonetka koja prkosi logici – samo rijetki nađu odgovor
Pokažite što znate!
Matematička zagonetka koja prkosi logici – samo rijetki nađu odgovor
Ako ne znate barem 7 odgovora, onda kvizovi definitivno nisu za vas
Pokažite što znate!
Ako ne znate barem 7 odgovora, onda kvizovi definitivno nisu za vas
Vlasnik problijedio kad je vidio srušeno stablo na autu, a onda je uslijedilo iznenađenje
Za dlaku!
Vlasnik problijedio kad je vidio srušeno stablo na autu, a onda je uslijedilo iznenađenje
tech
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
Vrijeme radi svoje…
Ako imate ove modele telefona, možda je vrijeme da ih zamijenite i kupite nove
"Najopasnija mreža za mlade": Omiljena platforma prepuna je seksualnih predatora i dilera droge
Roditelji, oprez!
"Najopasnija mreža za mlade": Omiljena platforma prepuna je seksualnih predatora i dilera droge
Slijedi velika promjena na tržištu rada: Evo tko će prvi ostati bez posla, prema Samu Altmanu
Mnoge su industrije ugrožene
Slijedi velika promjena na tržištu rada: Evo tko će prvi ostati bez posla, prema Samu Altmanu
sport
Marin Pongračić na žestokom udaru kritika: "On je katastrofa"
Nije se proslavio
Žestoko isprozivao vatrenog: "On je katastrofa, na toj poziciji je negledljiv"
Bobanovo zvono za uzbunu: Kako je moguće da u Dinamu to nisu vidjeli?
Komentar Ivice Mede
Bobanovo zvono za uzbunu: Kako je moguće da u Dinamu to nisu vidjeli?
UFC neugodno iznenadio Antu Deliju! Kako je ovako što uopće moguće?
TJEDAN NAKON POBJEDE
UFC neugodno iznenadio Antu Deliju! Kako je ovako što uopće moguće?
tv
U dobru i zlu: Dala mu je antibiotike, ali hoće li mu biti spasa?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Dala mu je antibiotike, ali hoće li mu biti spasa?
Pogledajte što donosi finale sezone serije "Daleki grad"!
DALEKI GRAD
Pogledajte što donosi finale sezone serije "Daleki grad"!
MasterChef: Večeras počinje nova sezona MasterChefa! Evo što vas očekuje!
NOVA SEZONA
Večeras počinje nova sezona MasterChefa! Evo što vas očekuje!
putovanja
Tjedni jelovnik fina i brza jela 15. 9. do 21. 9. 2025.
Tjedni jelovnik
Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna
Najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Ogromna zabava!
Odlična ideja za izlet: Otvoreno najveće dječje igralište u Hrvatskoj
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
Odaberite stranu
Kulinarski grijeh ili ipak ne? Treba li prati gljive prije kuhanja?
novac
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Zagreb izbacio Kineze s natječaja - autobusi su im bili nekoliko milijuna jeftiniji, ali nisu imali HD monitore
Ovo je 10 najboljih država za umirovljenike, na sedmom mjestu i nama susjedna zemlja
Drugi život
Ovo je 10 najboljih država za umirovljenike, na sedmom mjestu i nama susjedna zemlja
Kako je slavni reper spasio posrnulo gospodarstvo jednog karipskog otoka
Odustao od Amerike
Kako je slavni reper spasio posrnulo gospodarstvo jednog karipskog otoka
lifestyle
Zagreb špica: Majica sa simpatičnim natpisom u street style izdanju
BAŠ SIMPATIČNO
"Draga mama"... Majica s porukom nasmijala je žene u centru Zagreba
Ulična moda Zagreb bluza s volanima
Tako ženstvena
Traperice plavokose dame iz centra Zagreba vizualno produžuju noge, ali bluza je ta koja je privukla sve poglede
Janica Kostelić u cvjetnoj haljini i tenisicama
LEŽERNO IZDANJE
Janica Kostelić u tenisicama koje Hrvatice obožavaju, nosi ih uz cvjetnu haljinu
sve
U prvoj epizodi MasterChefa pregaču dobila majka Ivice Zubca,
kakva čast!
Majka našeg svjetski poznatog sportaša privukla je pažnju u prvoj epizodi MasterChefa!
Jagoda Kumrić i Konstantin Haag odlaze iz ''Kumova''
''Arrivederci...''
Zvijezde Kumova rastužile fanove: ''Vrijeme je za okrenuti novu stranicu...''
Maja Šuput u mini-haljini zaplesala na Vinkovačkim jesenima
na vinkovačkim jesenima
Kako joj stoji? Na ovako jednostavnu kombinaciju Maje Šuput nismo navikli
Šareni leptir - 5
Leti, leti – Leptir

Jedna od najboljih pljeskavica u gradu: Novo mjesto za roštilj koje žari i pali Trešnjevkom

Najskuplje jelo na jelovniku konobar je opisao kao sočnu, iznutra ružičastu senzaciju, koja se priprema na poseban način - a istraživački rad na Googleu pokazao da odresci dolaze preliveni uljem u ovalnoj posudi, s cherry rajčicama i ružmarinom. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close