Tost s avokadom popularan je izbor za doručak diljem svijeta, a u posljednjih nekoliko godina sve češći je izbor i Hrvata. To tropsko voće obiluje zdravim izvorima masnoća, a kada je zrelo, može se vilicom pretvoriti u zelenu "paštetu".

Da bi avokado imao dobar okus na kruhu, potrebno ga je dobro začiniti. Ako pak želite imati nutritivno zaokružen obrok, treba ga spojiti s dobrim izvorom bjelančevina.

Avokado možete poslužiti s kuhanim, pečenim i/ili poširanim jajima, dimljenim lososom i različitim vrstama salama. No ako preferirate biljne izvore bjelančevina – obvezno isprobajte namaz od avokada i graška koji je svojevremeno harao društvenim mrežama.

Da biste termički obradili grašak, potrebno je svega nekoliko minuta. No za ovaj recept možete upotrijebiti i već kuhani grašak iz konzerve. Riječ je o laganom, ukusnom i jednostavnom receptu savršenom za doručak.

Sastojci:

  • 100 g zrelog avokada
  • 100 g kuhanog graška
  • 1 mladi luk
  • ½ limuna
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji
  • šaka svježeg peršina

Priprema:

  1. Kuhani grašak vilicom pretvorite u pire i pomiješajte sa zrelim avokadom.
  2. Smjesu začinite s češnjakom u prahu. Umjesto praha možete upotrijebiti i jedan naribani češanj češnjaka.
  3. Namaz začinite s pola limuna i sitno nasjeckanim peršinom. Alternativno možete upotrijebiti i svježe listiće korijandra te jednu limetu.
  4. Posolite sve dobro i popaprite.
  5. Namažite smjesu na tostirani kruh i poslužite sa sitno nasjeckanim mladim lukom. Dobar tek!

Bez njega ništa ne bi bilo isto: Priča o jednom od najpoznatijih umaka na svijetu Guacamole - 1 Guacamole - 2 Guacamole - 3 +1 Guacamole - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju