Uz dobar komad mesa, fini namaz i pokoji domaći dodatak poput ukiseljenog povrća običan sendvič se pretvara u senzaciju. To smo naučili na radionici chefa Marina Medaka u Bagel & Lobster Barru, gdje caruje bagel – poljsko pecivo s rupom u kojem se poslužuju ponajbolji dodaci.
Uz recepte vrsnog chefa i kućni sendviči mogu biti fantastični, a ukiseljena mrkva prema receptu Marina Medaka je toliko ukusna da se jede kao čips.
Ukiseljeni luk
Luk
350 ml vinskog octa
700 ml vode
70 g šećera
35 g soli
crni papar u zrnu + začini prema želji
Sve sastojke osim luka prokuhajte i prema želji dodajte začine. Luk ogulite i narežite na kolute debljine oko 5 mm. U mlaku smjesu za kiseljenje dodajte luk (da ljubičasti luk pusti boju) te pustite da se ohladi do sobne temperature i prebacite u staklenke. Čuvajte u hladnjaku.
Ukiseljena slatka mrkva
Mrkva
350 ml jabučnog barique octa
700 ml vode
100 g šećera
30 g soli
Začini prema želji
Sve sastojke osim mrkve promiješajte, prokuhajte, ostavite da se hladi i prema želji dodajte začine. Mrkvu očistite i ogulite, te je narežite na male trakice (julienne). U smjesu za kiseljenje koja je na sobnoj temperaturi dodajte trakice mrkve, te pustite da odstoji na sobnoj temperaturi. Nakon cca 1 sat premjestiti mrkvu u staklenke.
Coleslaw
Pripremite kelj, mrkvu, majonezu, češnjak, jogurt, sol i papar. Kelj i mrkvu operite te narežite na tanke trakice, posolite i ostavite sa strane 10-ak minuta da se opusti. Ostale sastojke pomiješajte u gušći dressing. Iz kelja i mrkve istisnite višak sokova te pomiješajte s dressingom. Prije serviranja pustite da odstoji u hladnjaku
Dijon mayo
U već unaprijed pripremljenu domaću majonezu dodajte Dijon senf u omjeru 70/30 (mayo/senf) te mješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Premjestite u dezinficiranu staklenku i spremite u hladnjak.
Muški sendviči mekog srca: Nova senzacija u centru Zagreba +0