Hang En smatra se trećom najvećom špiljom u svijetu, nakon Hang Son Doong špilje u Vijetnamu i Deer Cave u Malaziji. Svoj naziv dobila je po tisućama ptica koje tamo žive. Iako je lokalno stanovništvo već stoljećima koristi za zaklon od oluje, "vanjskom" svijetu postala je poznata tek 1994., kada su je "otkrili" Britanci.

Hang En nastala je prije 3 milijuna godina, kada je vapnenačku stijenu u planini Annamite izrezbarila rijeka Thuong, a to se događa još i danas kada rijeka buja tijekom kišnih sezona.

> Špilja u koju se na ulazak čeka dvije godine, a obilazak plaćate 20 tisuća kuna!

Špilja se nalazi u Nacionalnom parku Phong Nha – Ke Bang, a da biste došli do nje, čeka vas 10 kilometara šetnje gustom vijetnamskom džunglom, pri čemu ćete prelaziti potoke, doline i brda, a zahvaljujući netaknutom krajoliku, pomislit ćete da ste se vratili u neka davna, prahistorijska vremena. Na putu ćete proći i selo Ban Doong, u kojem živi svega 40-ak stanovnika, inače izoliranih od svijeta.

Špilja Hang En duga je više od 2 kilometra, s 3 ulaza od kojih je najveći i najpoznatiji visok više od 120 i širok 140 metara. Neke komore velike su više od 180, a visoke stotinjak metara. U jednoj od njih spreman je i prostor za kampiranje, gdje možete provesti noć uz jezerce u kojemu se možete i okupati.

Sat i pol od Zagreba! Vikend-izlet u veljači na kojem već možete namirisati proljeće +0 Risnjak

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju