Eko odmorišta pod zajedničkim nazivom Habitas niknula su na više lokacija, a grupi Habitas cilj je društveni pokret na mjestima u kojima živimo, radimo i na koja putujemo. Stoga Habitas gradi i aktivira područja diljem svijeta, uključujući hotele, klubove, osniva razne organizacije kako bi povezali ljude i stvorili veličanstvena iskustva.

Jedno od tih ekoloških odmorišta smješteno je između džungle i Karipskog mora, u meksičkom gradu Tulum. Gusto zelenilo okružuje hotel koji je usmjeren na wellness, hranu i glazbu, izgrađen isključivo od lokalnih ekoloških materijala i u suradnji s lokalnim majstorima i umjetnicima.

Habitas Tulum na povišenim je platformama kako bi minimalno utjecao na okoliš u kojem se nalazi. Namještaj je napravljen ručno od lokalnog drveta i tekstila, a svaka soba ima svoj privatni vanjski tuš od kišnice. Posebna staza vodi do svake od ukupno 32 sobe, glavne zgrade hotela s restoranom, wellnessa, bazena ili privatne plaže.

Habitas Tulum - 8 Habitas Tulum - 8 (Foto: Habitas)

Svakog gosta u sobi će dočekati kućni ogrtač i ručno rađena kozmetika od kokosa, avokada i meda. Pet je soba do oceana, a 17 ih je smješteno u džungli. Osim toga u ponudi su otvoreno kino i prostor za koncerte, bicikli te razni programi poput joge, glazbenih performansa, koncerata i drugo.

Tulum je smješten oko 130 kilometara od Cancuna, a ovdje je i jedinstveno arheološko nalazište, jedan od posljednjih gradova koje su izgradili i u kojema su živjeli Maje, a datira iz 13. stoljeća. Blizu su i nevjerojatne špilje te odlična mjesta za ronjenje.

Habitas su osnovali Oliver Ripley, Kfir Levy i Eduardo Castillo, a osim u Meksiku, hoteli su izgrađeni i na Baliju, Malibuu, u Namibiji te Avivi. Osim što se bave eksklizivnim ekološkim turizmom, osnivači imaju i svoju neprofitnu organizaciju, Habitas Rise, u sklopu koje surađuju s izbjeglicama iz Afrike u izgradnji nastambi.

"Zloglasno" pleme koje je ubilo Amerikanca: Priča čovjeka koji je više puta posjetio Sentinelce Sentinelac Sjeverni Sentinel Sjeverni Sentinel +0 Sjeverni Sentinel

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju