Sastojci: (Količina za šest sendviča)
1,5 kg pilećih prsa s kožicom
Maslinovo ulje
Sol
Papar
1/3 šalice tanko narezanog luka
½ šalice narezanog celera
½ šalice tanko narezane crvene paprike
½ šalice prženih badema
Nasjeckani peršin
12 komadića kuhane slanine
12 kriški kruha

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Za umak (dresing):
2 žlice crvenog vinskog octa
1 žličica Dijon senfa
½ žličice soli
Svježe mljeveni papar
1 žličica šećera
¼ šalice maslinovog ulja

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzija. Polijte nešto maslinovog ulja po pilećim prsima i začinite ih soli i paprom. Pecite ih 25 – 30 minuta, ovisno o tome koliko su prsa debela.

2. Koža ne mora dobiti smeđu boju, već samo treba dobro ispeći meso. Pustite da se malo ohladi, a zatim ogulite kožicu i nasjeckajte meso. Polijte piletinu sa sokovima iz lima za pečenje, kako bi meso zadržili vlažnim.

3. U veliku zdjelu ubacite luk, celer, crvenu papriku, bademe, peršin i narezano meso.

4. Kako bi napravili umak (dresing) pomiješajte zajedno ocat, senf, sol, papar i šećer. Dodajte maslinovo ulje i miješajte sve dok se sastojci ne prožmu. Kad je gotovo, polijte dobivenim salatu od piletine koja vas čeka u zdjeli.

5. Napravite sendviče, stavite dva komada slanine između svake kriške i napunite ga ovom pilećom salatom. Dobar tek!