Dobra zabava, relativno niske cijene, odlična hrana i ležernost koja vlada gradom ono su što odlikuje Budimpeštu. Ta, nama Hrvatima toliko popularna destinacija, nudi za svakoga po nešto, ponajviše dobru atmosferu.

U samom centru grada nalazi se jedan od najpoznatijih klubova, Szimpla Kert. Bilo da ste u jednodnevnom posjetu ili ste Budimpeštu odabrali za svoju višednevnu destinaciju, ovaj klub je mjesto koje svakako morate posjetiti. Ako je suditi prema Trip Advisoru, koji je ovaj klub svrstao među 20 najboljih za 'Noćni život u Budimpešti', onda ste sigurni da vam neće biti dosadno. 

Klub se nalazi u ulici Kazinczy, poznatijoj pod imenom Ulica kulture, a u kojoj se nalazi mnoštvo restorana i drugih klubova. Klub odlikuje ponuda dobre hrane i nadasve širok izbor pića, posebice piva. No, ono po čemu je ovaj klub toliko jedinstven je činjenica što je smješten u staroj tvornici, a interijer je sve samo ne uobičajen. I dok bi jedni rekli da se na zidovima nalazi samo smeće, drugi će reći da je sve posloženo u savršenom skladu, čista umjetnost. Kosturi koji vise sa plafona, stari lonci, maske na zidovima, svijeće i mnogo drugih stvari iskorišteno je ovdje kako bi 'osvježilo' tvornički interijer. U jednom dijelu kluba nalazi se čak i stari trabant u kojeg možete sjesti i u njemu popiti svoje pivo.

Szimpla Kert - 1 Szimpla Kert - 1 (Foto: Shutterstock)

Osim bogate ponude pića, klub je poznat i po tome što ima ponudu sa širokom paletom duhana za nargile, koje isto tako možete pušiti u klubu. Gdje god da se okrenete vidjet ćete strastvene pušače kako u srcu Mađarske uživaju u opojnom dimu nargile. Neki će reći da Turci nikada nisu osvojili Budimpeštu, ali njihove nargile jesu. Atmosferu kluba kada padne mrak teško je riječima opisati. Ovdje vlada neka posebna čarolija koja vas jednostavno tjera da se dobro zabavite i upoznate ljude iz svih dijelova svijeta.

I gdje na kraju popiti dobro pivo u Budimpešti? Svakako posjetite Szimpla Kert koji će vas oduševiti svojom ponudom piva, a neka vas ne začudi i nekoliko hrvatskih piva u ponudi.

Tajne lokalnog vodiča: Šareni buvljaci, bistroi s odličnom hranom i mjesta koja su se uspjela sakriti od turista Pariz Jeftini Pariz - 2 Jeftini Pariz - 3 +4 Jeftini Pariz - 4

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju