Prilikom organiziranja putovanja, odnosno leta avionom, jedna od važnijih stavki je gdje parkirati svoje vozilo kojim ste se dovezli do aerodroma. I dok neki sretnici imaju tu privilegiju da ih do aerodroma mogu dofurati roditelji, prijatelji, braća, kumovi i ini poznanici, mnogi od nas nisu te sreće, te se moraju snalaziti s parkingom oko zračne luke.

Istina, postoje parkirališta odmah do zračnih luka, ali kad pogledate da za sat parkiranja na Plesu trebate izdvojiti 27 kuna, pomnožite to s brojem dana, pa dobiveno pomnožite s brojem sati u danu, dobit ćete lijepi iznos koji ćete morati potrošiti samo za parkiranje. A mogli bi ga potrošiti za npr., plivanje s dupinima. No, je li sve tako crno, što se parkinga tiče? Nije, čak i za taj problem postoji jednostavno rješenje.

Parkvia.com.hr je web portal koji vam omogućava da rezervirate svoje mjesto na parkiralištu 24 sata dnevno, i sve to po jako niskim cijenama.

Riječ je o portalu koji obuhvaća ponude privatnih iznajmljivača parkirališta u bližoj okolici nama bliskih aerodroma. Riječ je o parkiralištima koja su uvijek ograđena i zaključana i nisu dostupna onima koji na njima nemaju parkirano svoje vozilo. Većina takvih parkirališta je 24 sata dnevno pod video nadzorom, tako da možete biti sigurni da vaše vozilo uvijek netko drži na oku.

No, sad ste si sigurno postavili pitanje kako ćete od parkirališta do aerodroma? Svako od tih parkirališta ima organiziran prijevoz putnika na i sa aerodroma. Prilikom dolaska na parkiralište dočekuje vas čuvar koji organizira vaš prijevoz putničkim kombijem do aerodroma, a kada se vratite, dovoljno je nazvati broj i netko će vas pokupiti i dovesti do parkirališta. Jednostavno da jednostavnije ne može biti.

Cijena

I dok smo ranije naveli da sat parkiranja na plesu stoji 27 kuna, cijena parkiranja na privatnim parkiralištima plaća se po danu a ne po satu. Tako je trenutačno najjeftinija ponuda za parkiranje u Zagrebu 210 kuna. U odnosu na okolne veće aerodrome, dosta je skuplje, ali ipak jeftinije od cijene koju biste platili tik do aerodroma.

E, sad se sigurno pitate da li tko ima kakva iskustva s rezerviranjem parkinga preko ove stranice. Moram priznati da nikada nisam koristio ovu stranicu za rezerviranje parkinga u Hrvatskoj, ali ju redovito koristim  za rezerviranje parkinga dok letim iz Budimpešte, što je 95 posto slučajeva. Prvi put kada sam letio iz Budimpešte glavni problem bio mi je parking.

Pošto je Budimpešta malo udaljenija od Zagreba, nije postojala mogućnost korištenja rodbinskih ili prijateljskih veza za prijevoz do aerodroma. Panika je trajala sve do nekoliko dana prije putovanja, kada mi je prijatelj spomenuo stranicu www.parkvia.com i ispričao svoje iskustvo. Nije mi trebalo dugo i rezervirao sam svoje mjesto. Ukucao sam u navigaciju adresu parkirališta, koja ga je nakon nekoliko krivih skretanja, uspješno pronašla.

Na parkiralište sam stigao 3 sata nakon ponoći, a tamo me je dočekao ljubazni striček koji mi je otvorio vrata, pokazao mjesto rezervirano za moj automobil i nakon papirologije, odvezao me do aerodroma. Moram priznati da nisam bio miran tijekom cijelog putovanja, mučila me sumnja u sve to. Ipak su Mađari Mađari. Po povratku na aerodrom nazvao sam broj koji sam dobio prilikom ostavljanja vozila i za nekih desetak minuta po mene je stigao isti onaj striček, koji me prije nekoliko dana dovezao do aerodroma. Auto je bio na istom mjestu i u istom stanju u kakvom sam ga ostavio. A o cijeni da vam ne pričam. Deset dana parkinga po cijeni od samo 156 kuna. Ostao sam zadivljen. Od tog trenutka uvijek koristim parkvia.com kako bih rezervirao parkiralište za svog ljubimca dok se ja skičem po svijetu.

Ono što je važno znati, to je da ćete parking uvijek trebati platiti prilikom dolaska na parkiralište. To vas ide kao popa sprovod, ali ste barem sigurni da nećete potrošiti lovu koja je bila predviđena za parking. Na većini parkirališta ponuditi će vam kavu ili drugi napitak ako morate čekati dolazak vozila koje će vas odvesti do aerodroma. Isto tako većina od njih za svoje korisnike ima besplatan WiFi.

Eto, ako letite avionom i trenutačno vam je najveća briga kamo ćete sa svojim limenkom, trkom na www.parkvia.com.hr i rezervirajte svoje mjesto na nekim od najjeftinijih i najsigurnijih parkirališta oko aerodroma.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju