Francuska salata neizbježan je dio blagdanskog stola. Tradicionalno se priprema od krumpira, graška, mrkve, kiselih krastavaca, kuhanih jaja i majoneze.

Ako ne smijete konzumirati jaja ili ste odlučili ograničiti unos te namirnice, to ne znači da ne možete uživati i u francuskoj salati. Kuhana jaja izuzmite iz recepta, a umjesto klasične majoneze, napravite onu biljnog porijekla od ulja i sojina mlijeka sa štapnim mikserom.

Evo što vam je potrebno...

Sastojci za salatu:

  • 300 g krumpira
  • 300 g mrkve
  • 300 g graška
  • 150 g kiselih krastavaca

Za vegansku majonezu:

  • 100 ml suncokretova ulja
  • 50 ml sojina mlijeka
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 čajna žličica senfa
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Skuhajte krumpir, mrkvu i grašak u vodi. Narežite krumpir i grašak na kocke.
  2. Izrežite kisele krastavce na manje komadiće.
  3. Za vegansku majonezu: ubacite ulje, sojino mlijeko, jabučni ocat, limunov sok i senf u visoku posudu te štapnim mikserom pulsirajte sve dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Posolite i popaprite po želji.
  4. Vegansku majonezu pomiješajte s povrćem. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Savjet plus:

Poslužiti se možete i gotovom smrznutom mješavinom za francusku salatu. No ona će imati bolji okus ako krumpir skuhate u kori i onda ga izrežete na kockice.

7 eura za pola kilograma: Sjemenke koje čine čuda za zdravlje Sjemenke konoplje možete dodati i na salatu Konopljine sjemenke možete dodati na tost s avokadom Konopljine sjemenke sjajno se slažu i sa smoothiejima +0 Konopljine sjemenke

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju