Zahuktavanje za sezonu ljetnih glazbenih festivala već je počelo, a neki su već u Lijepoj Našoj i održani. Više ne morate potegnuti izvan Hrvatske kako bi uživali u izvrsnoj zabavi i performansima mnogobrojnih svjetskih izvođača, jer sve ovo odavno je stiglo u Hrvatsku pa tako i u naš najzeleniji kraj, Međimurje.

Sjever Hrvatske mnogima je postao nezaobilazna destinacija za posjetu, jer osim što nudi kulturu, tradiciju, bogatu gastronomiju i bezbroj mogućnosti za miran ali i aktivan odmor, posljednjih se godina ovdje održava prava glazbena poslastica – Forestland, festival na zelenim prostranstvima mjestašca Brezje u Gornjem Međimurju.


Sve je započelo 2013. godine kad je skupina zaljubljenika u elektronsku glazbu odlučila uzeti stvari u svoje ruke i svoje snove o glazbenom festivalu u samom srcu Međimurja pretočiti u stvarnost. Iako je ekipi sve ovo bilo novo, projekt se pokazao iznimno uspješnim, o čemu najbolje govore brojke. Tako je na prvoj lokaciji 2013. godine nastupilo osam domaćih izvođača uz koje je uživalo tisuću zaljubljenika u elektroniku.

Festival je kroz godine postao ljetnom obavezom za sve zaljubljenike u glazbu i u 2016. godini doživio je svojevrsni boom jer se line-up s početnih osam popeo na visokih 55 izvođača. Sve ovo ne bi imalo smisla bez, u glazbenom smislu, razuzdane ekipe koja je shvatila važnost i ideju festivala i odlučila se vikend provesti u Međimurju. Tu nije bilo samo lokalaca, jer se na zelenim plesnim podijima mogao čuti i slovenski, i njemački, i engleski pa čak i talijanski jezik, a ukupna brojka se za tri dana održavanja popela se na više od deset tisuća ljudi.

U posljednje četiri godine na festivalu su nastupali poznati mađioničari elektronske glazbe kao što su Sick Individuals, DubVision, Dzeko&Torres, Alex Kenji, G, Kosta Radman, JureS, Andy Boy, Clay Clemens i mnogi drugi. Osim stranih, ovaj zeleni festival svake godine rado podržavaju i domaći izvođači, kao i sami organizatori koji su kao glazbeni entuzijasti krenuli u ovu priču i napokon dobili priliku dokazati svoje umijeće baratanja miksetom.

O kvaliteti događaja govori i nagrada koju je osvojio od strane Klubske scene, portala koji prati razvoj glazbene scene u Hrvatskoj. Tako je Forestland u 2016. postao vlasnikom nagrade za najbolji festival elektronske glazbe u Hrvatskoj, i postao ambasadorom ove vrste turističke ponude u Hrvatskoj.

Ove godine Forestland slavi svoj 5. rođendan, a organizatori su najavili još spektakularnije razloge zašto ga posjetiti. U glavnoj će ulozi biti Mahmut Orhan, jedan od trenutno najtraženijih DJ-eva na svijetu koji je svoju slavu zaradio hitom “Feel”, a zainteresirane će zabavljati i Mark Otten, Lawrance Apaga, Matroda, Dekova, Radiology i mnogi drugi. Nećemo vam otkriti sve, jer ipak, razloga za odlazak je mnogo. Osim što ćete zadovoljiti svoja glazbena nepca, dobro ćete se zabaviti, upoznati nove prijatelje, a možda i obnoviti stara prijateljstva, jer posjetitelja sigurno neće nedostajati.

Na festivalu od 20. do 21. srpnja možete očekivati techno, house, bass, grime, trap, trance i EDM izvođače koji će svoje priče ispričati na glavnoj pozornici i “Beach i Forest stage-u”. Vjerojatno će vam biti vruće, no ne brinite. Radnja se odvija u šumovitom kraju, a uz krošnje drveća osvježenje možete potražiti i u dva bazena. O prijevozu kući ne morate brinuti jer je boravak u kampu s ptičicama i ostalom šumskom kompanijom zaista prigodno rješenje i za one najzahtjevnije!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju