Novootvoreni i "najrevolucionarniji" restoran na Trešnjevci nalazi se u neposrednoj blizini Doma sportova i Zapadnog kolodvora. Na mjestu nekadašnje Herucove tvornica niknula je Fabrika, poslovna zgrada s originalnim industrijskim uredima, a uloga Fidel Gastra, novog restorana koji se ondje "rodio", jest utažiti glad poslovnjaka, oživjeti zapadni dio grada, kao i osvježiti zagrebačku ponudu. Obilje svjetla i toplog drveta utkanog u profinjeni, industrijski dizajn zaslužni su za osjećaj udobnosti zbog kojeg gosti, kad jednom sjednu, teško odlaze.

Fidel Gastro - 4 Fidel Gastro - 4 (Foto: Facebook @fidel.gastro.zg)

Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, vrijedi navratiti na Trešnjevku i radi dobre glazbe, ljubaznih konobara i odličnog woka. Jelovnikom se provlači južnoamerički utjecaj, pa se tako u Fidel Gastru može uživati u tacosima, tiraditu (peruansko jelo od tanko rezane sirove ribe) i chicharronesu (začinjene svinjske grickalice). Preporuka kuće jest i japansko brazilski odrezak (Nikkei beef steak), kao i tuna file u soji i sezamovim sjemenkama s wasabi majonezom i salatom od baby špinata i daikona.

> Let's Boogie: Novo mjesto u Zagrebu zbog kojeg vikend traje cijeli tjedan

U dnevnoj, odnosno business lunch ponudi su specijaliteti po pristupačnim cijenama poput svinjskih rebra, butterfly friganih jadranskih srdela, juhe s konfitiranim rajčicama, mousseom od mascarponea, pestom od bosiljka i tostiranim pinjolima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju