Tradicija kućnoga pivarstva u Hrvatskoj iz dana u dan je sve jača, i kućni pivari (homebreweri) danas kuhaju piva koja po svemu mogu parirati proizvodima što se mogu kupiti u širokoj prodaji. Festival služi kao promocija i predstavljanje kućnoga pivarstva te izbor i nagrađivanje najboljih.

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Pivo fest Zlatna krigla 2014. održat će se 13. prosinca na trgu Ivana Pavla II uz potoke piva i odličnu glazbu. Tko će se okruniti “Zlatnom kriglom” i čija je piva najbolja saznajte u Zaprešić!u


Za zimogrozne ljubitelje piva predlažemo recept za kuhano Božićno pivo, velikog pivskog znalca Željka Šatovića Gule, koji će se moći kušati u ugostiteljskim objektima u Zagrebu.

Božićno pivo Zagrebačke pivovare dvadeset i petu godinu zaredom uljepšava blagdanski ugođaj i predstavlja blagdanski dar svim istinskim ljubiteljima piva. Isto tako, dugu tradiciju ima i kuhano pivo koje seže stoljećima unatrag pa su ljudi iz Zagrebačke pivovare ove godine odlučili ponuditi i toplu varijantu. Ovaj koncept pripravljanja pive zaživjet će u ugostiteljskim objektima u Zagrebu, a mi se toplo nadamo da će se proširiti i na dio blagdanske ponude širom zemlje.


KUHANO BOŽIĆNO PIVO

• boca Božićnog piva 0,5L
• žlica smeđeg šećera od trske
• žličica cimeta u prahu
• štapić kore od cimeta
• malo naribanog muškatnog oraščića
• žlica meda
• kolutić narezanog limuna
• svježe mljevenog papra po želji i / ili pola žličice đumbira u prahu (opcija)
• U posudi promiješati šećer, cimet i muškatni oraščić. Staviti kratko na laganu vatru.

Kada začini krenu mirisati dodati malo piva i dobro promiješati. Zatim dodati komadić kore cimeta, limun i ostatak piva. Kuhati na laganoj vatri. Kad piva zakipi poklopiti i pričekati.

Uz kuhano pivo ponuditi krišku preprženog raženog kruha ili pogačicu sa čvarcima

Pivili!