Palenta je donedavno često bila osnovno jelo mnogih naraštaja. U teškim životnim uvjetima, kuhala se svakodnevno, ponajviše zbog ekonomičnosti i izdašnosti. Tako je i ovaj festival izniknuo iz te štedljive tradicije pa će se razna jela od palente prodavati po popularnoj cijeni.


Palenta je danas opet sve češće na jelovnicima, no sada kao poslastica uz ostala tradicionalna jela istarskog kraja. Atraktivno kuhanje i istresanje palente samo su dio manifestacije, a cjelodnevno će druženje na porečkom Trgu slobode popratiti dobra zabava uz glazbu

Srijeda 19/11/2014 – Zavičajni muzej Poreštine

19.00 Predavanje prof. Gaetana Benčića na temu „Kapitalne investicije u Poreču u 13. stoljeću.“

Svečana dodjela Nagrade „Sv.Mauro“. Nagradu će uručiti gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić


Petak 21/11/2014 – Dan Sv. Maura, zaštitnika Grada Poreča – Parenzo

13. Festival od palente, od marende do večere

9.00 Degustacija jela od palente, od marende do večere, Trg slobode
10.00 nastup Big Benda, Trg slobode
10.30 Svečana sveta misa i nakon mise velika procesija ulicama grada, Eufrazijeva bazilika
13.00 Nastup grupe Baredinesaurusi
15.30 Nastup Porečkih mažoretkinja
16.00 Nastup grupe Fun Box
18.00 Nastup grupe Šćike, Trg slobode
19.00 Kulinarski troboj u pripremi jela od palente, Restoran Grand Hotela Palazzo na gradskoj rivi

Sve informacije na mailu TZG Poreč!


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju