Tko posjeti Maldive na odlasku nosi uspomenu na tradicionalni specijalitet: Fihunu Mas. Pikantna pečena riba slast duguje pasti od ljutih papričica, ali volite li više blage okuse, poslužit će i slatka paprika. Poslužite je s pirjanom rižom koju možete začiniti kurkumom ili dalmatinskim klasikom, kuhanom blitvom s krumpirom.
Sastojci za pikantnu ribu:
500 g ribe za roštilj (tuna)
30 g luka
30 g sušenih ljutih papričica
2 češnja češnjaka
žličica kumina
2 lista curryja
žličica crnog papra
sol
Priprema:
1. Očistite ribu, a sve ostale sastojke izgnječite u glatku gustu pastu.
2. Premažite ribu aromatičnom pastom pa ispecite na roštilju ili u tavi.
Savjet:
Umjesto curry listova poslužit će i začinska mješavina u prahu. Količinu ljutih papričica prilagodite ukusu.