Tko posjeti Maldive na odlasku nosi uspomenu na tradicionalni specijalitet: Fihunu Mas. Pikantna pečena riba slast duguje pasti od ljutih papričica, ali volite li više blage okuse, poslužit će i slatka paprika. Poslužite je s pirjanom rižom koju možete začiniti kurkumom ili dalmatinskim klasikom, kuhanom blitvom s krumpirom.  

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave?

Sastojci za pikantnu ribu:

500 g ribe za roštilj (tuna)
30 g luka
30 g sušenih ljutih papričica
2 češnja češnjaka
žličica kumina
2 lista curryja
žličica crnog papra
sol

Priprema:

1. Očistite ribu, a sve ostale sastojke izgnječite u glatku gustu pastu.

2. Premažite ribu aromatičnom pastom pa ispecite na roštilju ili u tavi.

Savjet:
Umjesto curry listova poslužit će i začinska mješavina u prahu. Količinu ljutih papričica prilagodite ukusu.