Dobrodošli u raj! Raj koji znači samo jedno, a to je prvorazredni odmor mjestašcu koje se smjestilo na obali Jadranskog mora. Pričamo vam o Petrčanima, dalmatinskom mjestu koje se nalazi samo 12 kilometara udaljeno od Zadra. Ovdje se udomaćio Resort Punta Skala koji vas zove na odmor.

Petrčane koje se nalaze između Zadra i Nina, mogu se pohvaliti zaista posebnom klimom svih 365 dana u godini, o okolici će svi naći nešto za svoj gušt, a i o prirodnim ljepotama bi se zaista moglo puno pisati...

Ako ste za istraživanje prirode prošećite do mnogobrojnih bunara koji tako nedirnuti nesmetano uljepšavaju krajolik i pričaju povijesnu priču. Uredila ih je austrijska uprava, a služili su za napajanje stoke, pranje rublja, održavanje higijene, i naravno piće.

Jedna od znamenitosti koju se itekako isplati vidjeti je rimsko ladanjsko imanje villa Rustica. Prošećite i mnogobrojnim borovim šumama, udahnite svježi zrak i pripremite se za gastronomske užitke jer ovo je kraj poznat po maslinarstvu i vinogradarstvu. Zaputite se do Kraljevskih vinograda i utažite svoju želju za kušanjem pravih dalmatinskih vina kao izvrstan dodatak jelima ispod peke.

Idealno mjesto za odmor i opuštanje je Resort Punta Skala u kojem se smjestio Falkensteiner Hotel & Spa Iadera sa čak 5 zasluženih zvjezdica.

Mjesto je ovo koje odiše dalmatinskim štihom idealno uklopljenim u ovaj prekrasni dio obale. Ako vas zanima gastronomska ponuda morate znati da se tu poslužuju izvrsne alpsko – jadranske delicije, a veliki plus je što se ovdje nalazi i Acquapura Black & White SPA s hamamom, zemljanom saunom s panoramskim pogledom i mnogim drugim posebnostima na čak 6 tisuća kvadrata.

Nakon što ste se počastili nekim od wellness tretmana, nagradite se još više i dodajte odmoru posebnu užitak u panoramskoj sobi za opuštanje, tamnoj sobi s ljuljačkom za opuštanje ili prostoru za opuštanje s vodenim krevetom.

Požurite s odlukom jer  vas Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Petrčanima vas čeka, a ponuda samo što nije istekla!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju