Doručak koji se sastoji od mješavine hranjivih tvari osposobit će nas za dan i osigurati energiju, a konzumacijom ćemo izbjeći kratkotrajne navale energije koje izazivaju visokokalorične namirnice. Upravo ono što nam treba je obrok koji je praktičan, kojeg možemo pojesti doma, u pokretu ili na poslu.
EVA salata od tune sa supernamirnicom kvinojom idealan je obrok nakon jutarnje tjelovježbe, a može poslužiti i kao lagana večera.

Pahuljasta žitarica, kvinoja, bogata proteinima i aminokiselinama pomoći će brže oporaviti mišiće nakon velikog napora i dati dodatnu energiju.
No, glavna zvijezda ovog recepta je zasigurno najpoznatija plava riba – tuna. Upravo je ona jedna od onih namirnica bogata hranjivim tvarima, sadrži puno proteina i malo masnoća dok joj je kalorijska vrijednost niska, što je odlična informacija za sve koji žele izgubiti kilogram viška, a pritom se zdravo i ukusno hraniti.

Slata od tune i kvinoje Slata od tune i kvinoje (Foto: Getty)

Ovu salatu možete odmah pojesti nakon treninga u pokretu ili na poslu, a ako ste kod kuće možete ju nadograditi. Dodajte joj avokado, čime ćete ju obogatiti nezasićenim mastima koje se neće taložiti u masnim naslagama za razliku od onih zasićenih. Ako vam ni to nije dosta, slobodno ubacite i cherry rajčice koje će stimulirati proizvodnju aminokiselina karnitina koji ubrzava topljenje kalorija i do 30 posto.
Ova salata držat će vas sitima do ručka, a ako je konzumirate navečer, neće vam stvoriti nepoželjni osjećaj težine.

 


RECEPT - SALATA OD TUNE S KVINOJOM, AVOKADOM I CHERRY RAJČICAMA

Sastojci


EVA tuna salata crvena kvinoja
3 žličice maslinovog ulja
1 limun
Pola žličice vinskog octa
1 avokado, očišćen i narezan na komade
200g cherry rajčica, isjeckanih na pola
50 g feta sira
50 grama baby špinata
2 žličice raznih koštica, koje možete prepržiti (bućine sjemenke, sjemenke suncokreta)

Recept
1. Uzmite EVA tuna salata s crvenom kvinojom možete obogatiti sa sastojcima poput avokada, feta sira, cherry rajčica i baby špinatom.

2. Za pripremu dressinga kombinirajte ulje, sok od limuna i ocat sa začinima po želji.

3. Kvinoju i tunjevinu pomiješajte s ostalim sastojcima, sve dobro izmiješajte i poslužite posuto preprženim košticama.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju