Zračna luka Courchevel nalazi se u srcu francuskih Alpa na nadmorskoj visini od 2008 metra. Ime je dobila prema istoimenom ski-resortu u sklopu kojeg se nalazi, a postala je popularna na društvenim mrežama zahvaljujući snimkama uzlijetanja i slijetanja od kojih se mnogima ledi krv u žilama.

Ovaj aerodrom ima neravnu pistu dugu tek 537 metara s nagibom od 18,5 posto, zbog čega na njega mogu sletjeti tek manji zrakoplovi poput Cessna, te helikopteri. Untoč tome, i dalje je riječ o vrlo izazovnom zadatku i za najiskusnije pilote.

Aerodrom je okružen planinama, okovan snijegom i ledom, te je često zavijen u maglu što otežava vidljivost te izaziva velike probleme prilikom slijetanja ili uzlijetanja. Povrh svega, pista nije osvijetljena, a njezin rub nalazi se rubu litice.

Ako letjelica ne postigne odgovarajuću brzinu prilikom polijetanja, ona će zasigurno završiti u provaliji. Baš zato je The History Chanel stavio Courcheval na popis sedmog najekstremnijeg aerodroma na svijetu.

Kako izgleda slijetanje na ovaj francuski aerodrom, pogledajte u videu na YouTubeu.

Najvažnija točka svijeta: Otvoren megaaerodrom koji će postati najprometniji na svijetu! Novi istanbulski aerodrom - 5 Novi istanbulski aerodrom - 4 Novi istanbulski aerodrom - 2 +1 Novi istanbulski aerodrom - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju