U organizaciji Udruženja vinarstva pri HGK-u te udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae, u srijedu 31. siječnja, održat će se En Primeur 2018, kušanje graševina, pošipa i drugih sorti.

Klimatske prilike u 2017. godini uvjetovale su ranije dozrijevanje grožđa i pomaknule berbu čak do dva tjedna prije uobičajenih termina redovnih berbi.
En Primeur je jedinstveni događaj kušanja mladih vina zadnje berbe i crvenih vina starijih godišta, ali onih koja još nisu ponuđena tržištu. To su prva kušanja vina, organizirana kako bi stručna javnost i svi ljubitelji vina spoznali potencijal vina koja će tek doći u ponudu.

En Primeur En Primeur (Foto: PR)

Vinari su s nekim mladim vinima već počeli izlaziti na tržište i pravi je trenutak za predstavljanje javnosti.

"Na En Primeur dobrodošla je stručna javnost, sommelieri, voditelji i vlasnici restorana, wine barova i hotela, ali i svi drugi zaljubljenici u dobra vina. Prisutni vinari predstavit će svoja vina berbe 2017. godine, od koje očekujemo zaista mnogo, prije svega kada govorimo o kvaliteti vina“, ističe Vlado Krauthaker, predsjednik udruge Graševina Croatica.

Na ovogodišnjoj manifestaciji predstavit će se više od 50 vinara iz Slavonije i Podunavlja, Dalmacije te Međimurja. En Primeur u hotelu Westin svoja vrata za stručnu javnost otvara od 13 sati, a svi ostali ljubitelji vina dobrodošli su od 15 sati.

Predstavnici udruga Graševina Croatica, Vina Dalmacije i Hortus Croatiae i ove godine pozivaju stručnu javnost i sve zainteresirane da kušaju mlada vina berbe 2017. godine koja će predstaviti. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju