Legendarni Hilton Imperial Dubrovnik nakon petomjesečne obnove primio je prve goste u novom ruhu. Hotel izgrađen davne 1897. godine jedan je od prepoznatljivih obilježja Grada čija je izgradnja tada revolucionarizirala turizam u Hrvatskoj i podigla ga na svjetsku razinu. Ovogodišnjom obnovom prostora recepcije, svih smještajnih jedinica i Executive loungea ovoj je prepoznatljivoj palači udahnut novi sjaj, a njezin šarm starog glamura i dalje osvaja na prvi pogled.

Prilikom kreiranja novog izgleda hotela dizajneri su slijedili tri glavne misli vodilje: Imperijalovu bogatu i slavnu prošlost, Hiltonove najviše standarde te moderna očekivanja današnjih gostiju. Broj soba i apartmana povećao se na 149, prostrani novouređeni Executive lounge smjestio se u prizemlju, a prostor recepcije, zamišljen kao svojevrsni uvod i sažetak cijelog izgleda i duha obnove, u trenutku očarava svakoga tko kroči u hotel. Fascinacija se nastavlja pogledom na preuređeni hotelski bar novog imena The Imperial Bar and Lounge koje sjajno opisuje njegov elegantni interijer.

The Imperial Bar and Lounge The Imperial Bar and Lounge (Foto: Hilton Imperial Dubrovnik)

Ekipa nagrađivanih barmena The Imperial bara kreirala je jedinstvenu novu ponudu koja vas nakratko, poput kakva vremenskog stroja, može ponijeti 120 godina kroz vrijeme jer je inspirirana klasičnim koktelima iz 1890-ih poput Milk Puncha. Uz samu kvalitetu i jedinstvenost pića, veliki naglasak stavljen je i na detalje poput vrhunskih čaša Nick and Nora zahvaljujući kojima svaki gost ima nezaboravan doživljaj luksuza. Bar je prepoznatljiv i po svom The Imperial Afternoon tea koji se služio i davne 1936. britanskom kralju Edwardu VIII. i njegovoj budućoj supruzi Wallis Simpson dok su plesali u vrtovima starog Imperiala.

Generalni direktor hotela Mario Matković rekao je: „Hilton Imperial je kulturno dobro ovog grada koji se zbog svoje veličanstvene fasade često pojavljuje na slikama turista. Sačuvali smo prepoznatljiv vanjski izgled hotela dok smo obnovili unutrašnjost kako bismo oživjeli imperijalnu povijest hotela. Otvorenjem hotela nastavljamo tradiciju dugu 120 godina pružanja prvoklasne usluge postojećim i budućim gostima.“

Mala Antanta Mala Antanta (Foto: Hilton Imperial Dubrovnik)

Za projekt renovacije angažiran je londonski studio bogatog međunarodnog portfolija Goddard Littlefair, a korišteni su samo najkvalitetniji materijali pa su tako parketi, namještaj i rasvjeta hrvatski proizvodi, a djela hrvatskih umjetnika ukrašavaju zidove. Novi interijer baš je ono što jedan znameniti hotel sa stoljetnom baštinom treba biti: luksuzan, udoban, čaroban, glamurozan, a opet tako pristupačan i usklađen s najnovijim tehnološkim dostignućima. Pridodajmo tome i Hiltonovo srce, njegove sjajne zaposlenike, koji znaju da su baš oni duša hotela i koji svaku svoju uslugu, u skladu s Hiltonovim visokim standardima, prilagođavaju gostu.

Dubrovački hotel koji ima dušu

Hilton Imperial Dubrovnik najstariji je postojeći dubrovački hotel koji iznimno uspješno odolijeva vremenu. Svojim šarmom i dalje oduševljava brojne putnike koji rado ističu kako je Imperial hotel koji ima dušu, ali i same Dubrovčane koji ga zbog njegove duge i bogate povijesti od milja nazivaju hotelom koji mnogo pamti.

> Splitsko hit-mjesto s pizzom i koktelima kakve nigdje drugdje ne možete naručiti

Smješten je u samom srcu grada, kod Vrata od Pila, zapadnog ulaza u Stari grad. Pogled koji se iz njega pruža seže preko Staroga grada i dubrovačke pozornice na otvorenom, tvrđave Lovrijenac pa se razlijeva na kristalnu plavu pučinu. Premda je dio gradske jezgre koja pulsira životom, Hilton Imperial odiše opuštenim mirom i udobnošću, a njegova mirna oaza svoje goste štiti od gradske vreve pružajući im komadić „doma daleko od doma“ i opuštajući boravak na mirnoj lokaciji.

King guestroom Hilton Imperial King guestroom Hilton Imperial (Foto: Hilton Imperial Dubrovnik)

Hilton Imperial Dubrovnik zadivljuje i pomno izvedenim noćnim osvjetljenjem svog poznatog pročelja i doprinosi raskoši noćne slike Grada. Hotel se diči svojom stoljetnom prošlošću i s ponosom ju ističe, pa se tako vanjski izgled hotela nije puno mijenjao od prvih dana poslovanja do danas. Prvi hrvatski hotel koji je postao dijelom svjetski poznate grupacije Hilton itekako ima razloga za takvo isticanje i vrednovanje svoje bogate prošlosti.

> 3 recepta za džin-tonik uz koja ćete lakše preživjeti ljetne vrućine

Slavna prošlost

Grand Hotel Imperial otvoren je 29. siječnja 1897., oko svetkovine Svetog Vlaha, zaštitnika grada Dubrovnika. Iz današnje perspektive vrijeme otvorenja koje je padalo usred zime neshvatljivo je, ali tada je to bio pun pogodak, otvaranje na vrhuncu sezone. Tih je godina u Dubrovniku turizam tek nicao, a sve je krenulo od razvoja zimskog turizma. Zanimljivo je da su dubrovački hoteli ljeti zatvarali svoja vrata jer im je bilo neisplativo raditi izvan sezone.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju