Službena valuta - Pokemon

Jeste li znali da mala Polinezijska država Niue koristi novac iz Pokemona! Da, upravo onaj kao što je u crtanom serijalu!

Besplatan WiFi na cijelom teritoriju

Da, još uvijek smo na gore spomenutoj državi, no kako i ne bismo kad Niue ima WiFi na cijeloj površini, a što je najbolje – on je potpuno besplatan!


Ogromno kamenje kao novac
Jedna mala otočna država imena Yap, smještena je u Tihom oceanu, a poznata je po tome što za plaćanje koristi ogromno kamenje. Iako nitko danas fizički ne premješta to kamenje, ono i dalje vrijedi kao nekad. Ne, ne smije se usitniti...

Butanci obožavaju penise
Stanovnici Butana, himalajskog carstva u nebeskim visinama obožavaju muško spolovilo. Većina kuća u ovoj državi imaju negdje na fasadi naslikan penis koji je jako često u uspravnom stanju! Zanimljiv način dozivanja plodnosti...


Nauru je država bez glavnog grada
Ok, je li ovo uopće moguće? Izgleda da je! Ova otočna država smještena je u Tihom oceanu, a glavni grad države je... Ah, nema ga! U biti, otok uopće nema niti jedan grad.

Tuvalu je osvojio Internet

Ova otočna država smještena je na pola puta između Havaja i Australije, a poznata je po tome što je prava na svoju zanimljivu i iskoristivu ".tv" domenu prodala svijetu za nevjerojatnih 50 milijuna dolara, odnosno pola BDP-a.

Etiopija je proslavila milenij 2007. godine
Etiopija je jedna od onih država koja još uvijek koristi dva različita kalendara. Onaj koji mi poznajemo kao klasični, i onaj Amharijski, koji je 7 godina ispred ostatka svijeta.

Kiribati se nalaze na 4 hemisfere
Republika Kiribati smještena je u Tihom oceanu, a 1979. godine je od Velike Britanije dobila svoju neovisnost. To je jedina država na svijetu koja se nalazi na sve četiri hemisfere.