Nakon deset godina stanke, od 17. do 25. svibnja bit će održana županijska izložba vina nazvana "Vinska rapsodija 2014". Pokrovitelj manifestacije je Varaždinska županija, a događaj će biti jedinstven po tome da će se tijekom devet dana istovremeno održavati na 30-ak lokacija. Posebnost je i to da će u organizaciji ove manifestacije sudjelovati svih 20 udruga vinogradara i vinara iz županije.
Svečano otvorenje izložbe bit će 17. svibnja točno u podne u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu, a do 25. svibnja sva zlatna i visoko ocijenjena srebrna vina bit će pak prezentirana i moći će se degustirati u 30-ak ugostiteljskih objekata u svim gradovima i većini općina, prenosi portal Regionalni.com.

U Šibeniku će se od 29. svibnja do 1. lipnja 2014. održati prva međunarodna konferencija Okusi Mediteran (Taste the Mediterranean), na kojoj će se, kroz kombinaciju stručnih predavanja i zabavnih manifestacija, predstaviti prednosti i jedinstveno bogatstvo mediteranske prehrane, koja je nedavno uvrštena i na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a. U sklopu bogatog programa održat će se znanstveni skup na kojem će o mediteranskoj prehrani govoriti vrhunski hrvatski i svjetski predavači, niz panela i specijaliziranih radionica te kulinarski show na kojem će sudjelovati veliki majstori mediteranskih majstora kuhanja.

U sklopu projekta Mediteranske tržnice, koji će se održati u šibenskom hotelu Solaris te na prostoru stare gradske jezgre na Trgu 4 bunara, posjetitelji će u autentičnoj atmosferi moći okusiti i kupiti karakteristične proizvode poput pršuta, sira, maslinovog ulja, meda i raznih mediteranskih začina. Cro wine festival pod zvijezdama okupiti će u Šibeniku brojna imena proizvođača autohtonih vinskih sorti šibenskog zaleđa i cijele županije, i slaviti karakterističnu mediteransku naviku konzumiranja vina uz objed, najavljuje Agroklub.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju