Ne želeći se ograničiti samo na putovanje vlakom (7 dana i noći u komadu), ovu su avanturu Antonija i njeni prijatelji produžili na punih mjesec dana, posjećujući brojne gradove, uranjajući ekstremitete u najdublje jezero na svijetu, gostujući kod mongolskih nomada i kuhajući s njima, vozeći se s pomalo pogubljeni bicikl-rikšom u Pekingu...

 

Proljeće u Sibiru isto je kao i svugdje, samo stiže nešto kasnije. Početkom svibnja ledeni pokrov Bajkalskog jezera konačno se počne topiti, a u brezama počnu kolati slatkasti sokovi kojima se lokalno stanovništvo sladi nakon duge zime. Nedaleko jezera počinje Mongolija čija regija Gobi slovi za jednu od najizazovnijih za život.

U Kini su pak okruglooki turisti prave zvijezde. Vjerojatno će vas Kinezi fotkati više nego vi njih i zatim će uspoređivati fotografije da vide čiji je 'čovjek okruglih očiju i velikog nosa' najzgodniji.



Ako želite saznati zašto Mongoli imaju najljepši pogled iz zahoda, i još puno veselih detalja o ovim udaljenim krajevima - Booksa vas čeka!
 


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju