Štruklijada je županijska manifestacija čiji je osnovni cilj promocija te zaštita zagorskih štrukli, tradicionalnog zagorskog jela i prepoznatljivog brenda Zagorja. Na manifestaciji sudjeljuju brojni ugostitelji koji žele prezentirati svoje umijeće spravljanja zagorskih štrukli te se izboriti za titulu prvih štrukla Zagorja.

Zagorski kraj prava je riznica neobičnih poslastica koju su silom prilika i siromaštva domišljate Zagorke pripremale svojim mnogobrojnim obiteljima. Štrukli se mogu pripremati kao slani i slatki, mogu se kuhati i peći, a poslužuju se kao juha, predjelo, desert, glavno jelo i samostalno malo jelo.

Krapinsko – zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije i Zagorska razvojna agencija pozivaju Vas na popularnu štruklijadu, natjecanje u pripremanju Zagorskih štrukli, jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra, prenosi portal Ugostitelj.hr. Tko ih je jednom probao, a ne govorimo o onima iz studentske menze - toga ćemo i susresti ove subote u Mariji Bistrici! Dobar tek i još bolji provod!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju