Ovogodišnja, već tradicionalna Diplomatska berba održati će se nakon Jaskanskih vinskih svečanosti, 14. rujna, kada će predsjednik Republike Hrvatske, dr. sc. Ivo Josipović, ugostiti diplomate na obiteljskom gospodarstvu Tomac, koji će predstaviti svoj posebni Diplomat pjenušac. Jastrebarsko inače zovu najvinskijim gradom u Hrvatskoj, a što za održanje te teze imaju za reći lokalni vinari – upitajte ih sami, jer će svoja vina izlagati Kurtalj, Režek, Braje, Režeki i brojni drugi. Ne propustite nabaviti vinsku putovnicu u kojoj uz opis većine najboljih vinara regije, imate i prostor za žig, kako biste bili sigurni da ste ih uspjeli obići. Sjajna inovacija neumornih mladih ljudi iz Turističke zajednice na čelu s uvijek nasmijanom Ivanom Herceg!

Za ležerniju ekipu koja će svakako naći puno zanimljivih zanimacija za sebe, izdvajamo Vinski treking u subotu 7. rujna u 10 sati, kao i spravljanje najveće ikad štrudle u Hrvatskoj.

Svaku večer od četvrtka do nedjelje, posjetitelje očekuje bogat, uglavnom tamburaški zabavni program, pa nam iz ove vinske oaze nadomak Zagreba poručuju samo jedno – vidimo se na Jaskanskim vinskim svečanostima od 5. do 8. rujna 2013. godine!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju