Iz samog naziva može se izvući da se radi o Artikulaciji, stoga su organizatori odlučili da poznati hrvatski umjetnici iz različitih područja podjele s posjetiteljima svoje misli, djela, navike i naravno neke neočekivane činjenice i događaje iz svojih života i na taj način se izartikuliraju.

Artikulanti koji će se otvoriti posjetiteljima podijeljeni su u parove ili grupe da se i sama artikulacija malo začini. Družit će se i otkrivati o sebi Larisa Lipovac Navojec s braćom Navojec, bračni par Krešo Dolenčić i Ana Tonković Dolenčić, svima poznati zabavljač Mario Petreković s slikarom Denisom Brajčićem, ekstravagantni Mile Kekin s Mimom Simić, pjevačica Natalie Dizdar s arhitektom Nikolom Filipovićem, fadistica Jelena Radan s poznatim hrvatskim kuharom Andrejem Barbieriem, jazzist Matija Dedić s dizajnerom Davorom Bruketom, svestrana Maja Posavec s glumcem Ozrenom Grabarićem i mnogi drugi artikulanti.

Artikuliranje će također pružiti građanima i uživanje u besplatnom, ali bogatom glazbenom programu. Neki od glazbenih artikulanata bit će bendovi Detour, Mayales, Ljetno kino, Tom & the Twisters, zatim intimne i ugodne zvukove Matije Dedića, Jelene Radan i mnogih drugih više ili manje znanih hrvatskih izvođača.

Ponudu Artikuliranja nadopunit će i kućice gdje će građanima biti na raspolaganju HDD (Hrvatsko dizajnersko društvo), RaZGlednica, Pun Kufer, Perleraj, S7, Filip Gordon Frank i Sudar, Vintage house i DJ Akademija. Kao i uvijek, ovakvi događaji ne bi bili potpuni bez ića i pića za koje će se pobrinuti Rakijarnica, Bistro Apetit City, Lari & Penati, Hole In One, Gablec i Beer house.

Artikuliranje će dodatno obogatiti i naši dragi umjetnici, arhitekti, dizajneri koji će oslikavati kućice od nedjelje 04.05. do utorka 06.05 na samoj lokaciji, Strossmayerovom trgu / parku. Kućice će oslikavati: Boo Boo Tannenbaum, Lunar, A´marie, Karolina Pernar, Tomislav Ostrman, Denis Brajčić, Luka Vučić, Siniša Sudar, Iva Habus, Tena Letica...

Artikuliranje se održava na Strossmayerovom trgu / parku (između Zrinjevca i Tomislavca) i otvoreno je svaki dan od 11 do 23 sata. Artikuliranje umjetnika počinje u 19 sati, a glazbeni program od 21 sat.

Vidimo se na Artikuliranju, samo da ne zaboravimo - finalni dobitnici su:

Ana Jerkić
Mia Perdić
Radomir Kujundžić


Čestitamo!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju