Sat planeta Zemlje pokrenuli su WWF (World Wide Fund for Nature) i The Sydney Morning Herald 2007. godine kada je 2.2 milijuna stanovnika Sydneyja ugasilo svoja svjetla. Hrvatska se akciji pridružila 2009. godine i od tada redovito u njoj sudjeluje. Znamenitosti koje su do sada bile uključene u akciju su Pulska Arena, zidine u Dubrovniku, riječka Trsatska gradina, splitska Riva, južno pročelje Dioklecijanove palače, osječka Tvrđa, zagrebački Zrinjevac, cijela Makarska rivijera…

Zagreb, Dubrovnik, Pula, Osijek, Rijeka, Koprivnica, Zadar, Varaždin, Ogulin, Split, Rovinj, Vukovar, Opatija i Krapina pridružili su se akciji ove godine gašenjem javne rasvjete, a možete sudjelovati i vi iz svojih domova, ili, nedajbože - ureda!

„WWF sa Satom za planet Zemlju već osam godina nastoji tamom probuditi građane svijeta i ukazati im da je zadnji tren da poduzmemo nešto kako bismo zaustavili prekomjerno trošenje zemljinih resursa", rekla je  voditeljica inicijative Sat za planet Zemlju u Hrvatskoj Petra Boić Petrač iz WWF-a.

Sat vremena bez utroška energije neće puno doprinjeti našem Planetu, ali nas treba podsjetiti na važnost svakodnevnog djelovanja kako bismo ga očuvali. Najveća volonterska akcija na svijetu po osmi puta u povijesti ove godine počinje 29. ožujka u 20:30, a i vi možete biti njen dio! Gasimo se u u subotu!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju