VUKOVAR FILM FESTIVAL

U Hrvatskom domu Vukovar svečano počinje 7. Vukovar film festival - festival podunavskih zemalja, koji od 28. kolovoza do 1. rujna na sedam gradskih lokacija donosi 87 filmova u 11 programa, među kojima i pobjednike najvećih svjetskih filmskih festivala. Festival će otvoriti projekcije dvaju nagrađivanih naslova, bugarskog filma "Crtarija" Lyubomira Pecheva te nagrađivane njemačke tragikomedije "Ajme meni/Oh Boy" u režiji Jana Ole Gerstera. (20,30 sati, Hrvatski dom Vukovar).

www.vukovarfilmfestival.com

LIBURNIA FILM FESTIVAL

Festival dokumentarnog filma, 11. Liburnia film festival, počeo je večeras u Ičićima pokraj Opatije, a do subote će biti prikazano 25 hrvatskih dokumentaraca koje je odabrao izbornik Oliver Sertić.

U konkurenciji za glavne nagrade je 18 dokumentaraca.

Uz nagradu za najbolji film, ove godine će se prvi put dodijeliti i nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka. Također nagradu će dobiti i najbolji film po ocjenama publike.

U žiriju su redateljica i producentica Željka Sukova, snimateljica i montažerka Iva Kraljević, snimatelj i redatelj Silvestar Kolbas, srpski redatelj Boris Mitić, češki redatelj te producent Filip Remunda.

Liburnia film festival održava se na otvorenom, neposredno uz more, ulaz na projekcije je besplatan, a završava u subotu, 31. kolovoza. Organizatori su udruge Delta iz Rijeke, zagrebačka organizacija Restart u suradnji s Filmaktivom i Festivalom Opatija.

www.liburniafilmfestival.com

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju