Danas je Buzet najpoznatiji kao »grad tartufa« zbog božanskog gomolja čija su najbolja lovišta u Istri smještena upravo u šumama uz dolinu Mirne. Prema nekim se mišljenjima bijeli tartuf iz Istre bez problema može mjeriti s najpoznatijim bijelim tartufima iz Italije. Njemu u čast svake se godine u rujnu i listopadu organiziraju Dani tartufa, a u Buzetu se drugog vikenda u rujnu priređuje i velika pučka svetkovina kada se u ogromnoj, nekoliko metara velikoj tavi priprema i velika fritaja s više od 2000 jaja i 10 kilograma tartufa.

Odnedavno je u turističkoj ponudi Buzeta i program Buzet po starinski. U ovom izuzetnom ambijentu doživjet ćete čari starog Buzeta prve polovice XX. stoljeća, stare zvukove, ukuse i mirise, te osobno osjetiti duh tog vremena. Naučit ćete praviti kruh onako kako se on nekada pekao i plesati stare plesove uz zvuk harmonike, bajsa i violine. Šetajući starim ulicama grada čut ćete stari dijalekt, zaigrat ćete „pljočke“ i otkriti stare zanatske radionice, kušaonice, vinoteke, suvenirnice, javlja portal Istra inspirit.

Doživljaj uključuje:
piće dobrodošlice i kekse
razgled starogradske jezgre uz vodstvo glumaca i svirača
prezentacije starih zanata
kušaonice autohtonih proizvoda
aktivno sudjelovanje u spravljanju domaćeg kruha
ples starog Buzeta - posjet Zavičajnom muzeju
igranje pljočki
bogat autohton ručak/večera uz piće

Meni večere:
topli sendvič s domaćim pršutom
domaća maneštra od bobići
jota
štrukolo
domaće vino i voda

Cijena ulaznice: 200 kn po osobi, (27 €), ulaznice za djecu do 7 godina su gratis, 7-12 godina 50% cijene

Događanja: 24.07./05.08.
Organizator: TZ Grada Buzet
Trajanje: 2-3 sata

Hotel Fontana u Buzetu u svojoj novoj ponudi nudi specijalni paket Istra Inspirit - Stari Buzet koji uključuje smještaj i doživljaj Buzet po starinski. Sve ostale informacije o paketu možete pronaći na stranicama hotela.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju