Dubrovnik je posljednjih godina postao atraktivna destinacija za doček Nove godine stranim gostima. U gradu se mogu naći turisti dijelova svijeta, a pogotovo egzotičnih mjesta kao što su Indonezija i Indija.

U Dubrovniku su najbrojniji gosti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Japana i Sjedinjenih Američkih Država, a u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika za Novu godinu očekuju oko 5000 turista. Nije srce sezone i sve je povoljnije. U hotelu smo s 5 zvjezdica i cijene su super. Vjerujem da u ljetnim mjesecima u Dubrovniku ne bih uživala koliko sada uživam, kaže nasmiješena turistica iz Indije na Stradunu.

U dubrovačkim hotelima za Novu se godinu traži soba više. Za pogled na tvrđavu Lovrijenac i zidine u hotelu s 5 zvjezdica treba izdvojiti od 300 do 1000 eura, no moguće je naći i povoljniji smještaj.

Malih sobica po 30-ak eura, ali ako želiš normalan apartman već oko 40-50 eura na pješačkoj udaljenosti do grada bez problema se može naći, kaže Nino Duretić, direktor agencije za privatni smještaj.

U Dubrovniku su najbrojniji gosti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Japana i Sjedinjenih Američkih Država, a u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika za Novu godinu očekuju oko 5000 gostiju što je za 12 posto više nego u istom periodu prošle godine.

U prilogu "Dnevnika“ pogledajte tko dolazi u Dubrovnik za doček Nove godine i zašto je ovaj grad takav mamac za strane goste.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju