Basel je treći najveći grad u Švicarskoj, koji se smjestio na obali rijeke Rajne na sjeverozapadu te zemlje. Riječ je šarmantnom mjestu s populacijom od oko 168.000 stanovnika koji se smatra kulturnim centrom ove europske države i koji posjećuje velik broj turista.

Od 1. siječnja 2018. nadalje svi turisti koji dođu u ovaj švicarski grad i ostvare barem jedno noćenje u hotelima, hostelima, preko Arbnb-a ili na bilo koji drugi način dobit će na korištenje BaselCard koju će moći koristiti tijekom cijelog svojeg boravka. Ne čudi stoga što je gradsko vijeće u listopadu ove godine donijelo odluku o povišenju turističkog poreza s 3,5 posto na 4 posto, kojim će turisti Basela dobiti neke izvrsne povlastice.

Naime, od 1. siječnja 2018. nadalje svi turisti koji dođu u ovaj švicarski grad i ostvare barem jedno noćenje u hotelima, hostelima, preko Arbnba ili na bilo koji drugi način dobit će na korištenje BaselCard koju će moći koristiti tijekom cijelog svojeg boravka.

BaselCard je turistička kartica koja omogućuje besplatan javni prijevoz autobusima i tramvajima, besplatnu šifru za Wi-Fi te 50 posto popusta za ulaznice u 40 gradskih muzeja.

Među najposjećenijim je svakako Kunstmuseum u kojem se mogu razgledati djela svjetskih majstora poput Chagalla, Van Gogha i Picassa.

Popust od 50 posto uključen je i za ulaznice za zoološki vrt, vođenu turu po gradskoj jezgri, turističke autobuse za razgledavanje Basela i slične popularne aktivnosti.

Cijena dnevnog BaselCarda koja traje 24 sata dosad je iznosila 20 švicarskih franaka, odnosno oko 130 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju