Jogurt

Ono što je kod jogurta sjajno, jest činjenica kako se može miješati s raznim drugim stvarima – voćem, žitaricama… Niskokaloričan je, a bogat kalcijem, što znači da čuva kosti i poboljšava probavu.

Limun
Vrlo bogat izvor C vitamina, a vjeruje se kako je dobar i u prevenciji raka. Najbolje je što limun pojedinačno ima sve skupa 2 kalorije i 0 grama masti.

Brokula
Mnogoj djeci nije draga, ali u odrasloj fazi trebalo bi je konzumirati što više. Posebno bi je trebale jesti žene, jer dokazano sprječava razvoj raka dojke!


Leća
Bogata proteinima, a siromašna mastima. Neće vam dati previše energije, ali će imati pozitivan utjecaj na vaše zdravlje. Sadrži supstance koje smanjuju nivo estrogena.

Školjke
Izvor kalija, magnezija i željeza donijet će osvježenje u vašu kuhinju. Napravite tjesteninu sa školjkama i uživajte. Samo, obavezno provjerite pouzdanost dobavljača...

Grožđice
Ne sadrže masti, ali ako ste na dijeti - nemojte pretjerati s njima jer su jako kalorične. Pa onda je i prošek.... O da...


Luk
Sve vrste luka uvijek se nađu na popisima zdravih namirnica, pa ako vam ne smeta njegov miris - svakako ga dodajte na listu zdrave hrane.

Đumbir
Jedna žlica đumbira ima vrlo malo kalorija, tako da ga slobodno možete dodavati u hranu ili piće bez straha od debljanja. Također vam može poslužiti i u borbi protiv migrene i artritisa.

Brusnica
Sok od brusnice osigurava doživotno zdravlje za vaš organizam. Sjajan je borac protiv infekcija koje mogu naštetiti reproduktivnom sustavu organa.

Rajčica
Bezmasna je, osvježava, a poprilično je i zdrava. Bogata je likopenom, antioksidansom koji pomaže u regeneraciji tijela. Samo pola rajčice dnevno - značajno smanjuje rizik od dobivanja raka.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju