Zemlja je jedno divno mjesto. S površinom od 510.064.472 kilometara kvadratnih ima milijarde neotkrivenih kutaka, destinacija, prirodnih i kulturnih atrakcija. U nastavku vam donosimo četiri daleke destinacije do koih možete letjeti za ispod 4 tisuće kuna po osobi.

Indija – New Delhi

Cijena aviona iz Zagreba: od 3100 kuna (25. 3. – 2. 4. 2018.) / Aeroflot

Želite upoznati kulturu koja mnoge ostavlja bez daha? Posjetiti jednu od najvećih grobnica na svijetu – Taj Mahal, okupati se u svetoj rijeci Ganges ili sjesti na vlak i zaputiti se u istraživanje nepoznatog? Indija je toliko raznolika zemlja da će vam vrijeme jednostavno izmaknuti. Tjedan dana neće vam biti dovoljno ni da se priviknete na kulturološke razlike, no zasigurno ćete se ovdje ponovo vratiti.

Malezija – Kuala Lumpur

Cijena aviona iz Zagreba: od 3690 kuna (6. 3. – 29. 9. 2018.) / Qatar

Kuala Lumpur je glavni grad Malezije, države na jugoistoku Azije. Vizuru ovog grada sigurno ste već vidjeli u brojnim filmovima zahvaljujući jednoj od najviših zgrada na svijetu Petronas Twin Towersima. Ako ste ljubitelj prirode, u Kuala Lumpuru možete posjetiti pećine Batu, a ako vam je draži šoping, zaputite se do jednog od brojnih trgovačkih centara. Nemojte nikako zaobići posjetiti hinduistički hram Sri Mahamariamman, sveto mjesto koje će vas oduševiti svojom strukturom s mnogo šarenih tornjeva.

Vijetnam – Ho Ši Min 

Cijena aviona iz Budimpešte: od 3870 kuna (9. 3. – 30. 3. 2018.) / Air China

Vijetnam se može pohvaliti brojnim prirodnim ljepotama, dugim pješčanim plažama i neviđenim krajolicima koji čine scenografiju brojnih holivudskih filmova. Posjetite Ha Long Bay, otok Phú Quốc koji se nalazi uz obalu s Kambodžom ili jedan od najljepših nacionalnih parkova na svijetu – Phong Nha-Ke Bang, poznat po zelenim planinama prekrivenim tropskim šumama i podzemnim rijekama. Vijetnam će vas oduševiti i gastronomskom ponudom, posebno kad isprobate lokalni doručak zvan Banh Mi Op La koji se sastoji od jaja posluženih s nekoliko različitih vrsta mesa, i sve to za manje od deset kuna.

SAD – New York

Cijena aviona iz Zagreba – 3790 kuna (3. 12. – 12. 12. 2017.) / Air France

Grad je to koji nikad ne spava i slovi kao centar svijeta u kojem je sve moguće i u kojem se mogu ispuniti zaista svi snovi. Betonska džungla izgrađena na močvarnom području koja u samom središtu grada pruža dom i jednom od najvećih gradskih parkova na svijetu – Central Parku. Posjetite jedan od mnogobrojnih muzeja, a pri posjetu muzeja možete proći i besplatno jer svaki dan jedan muzej osigurava besplatan ulaz.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju