Čokoladni sommelieri imaju uistinu sladak posao. Riječ je o novijem zanimanju koji obuhvaća proučavanje i kušanje različitih vrsta čokolade, kao i pokušaje da se ona na najbolji mogući način upari s drugim namirnicama.

Mihaela Pavlović je prva hrvatska čokoladna sommelierka, čiji se svaki dan sastoji od ovih slatkih zalogaja. Ona miješa čokoladu sa začinima, voćem, cvijećem i drugim sastojcima, te daje mišljenje o tome kako joj se iste sviđaju. Ovdje otkrijte 5 nepoznatih činjenica o čokoladi.

'Najpoznatija i najukusnija kombinacija koja se svima sviđa i odgovara su čokolada i naranča, no posljednjih godina postale su iznimno popularne i slane čokolade,' otkrila je za prilog InMagazina Mihaela Pavlović.

Prva hrvatska čokoladna sommelierka trenutno radi na sljubljivanju čokolade sa šampanjcem. Točnije, napravila je ekstrakt sastavljen od sirupa od sljeza, čaja od sljeza i nekih trava koji neodoljivo podsjeća na bijelo vino. Otkrivamo vam koje su 10 najskupljih čokolada na svijetu.

Ovaj ekstrakt stavlja se na palačinku od kestenovog brašna umočenu u čokoladu, a u ustima kreira eksploziju okusa.

Više o prvoj hrvatskoj čokoladnoj sommelierki možete otkriti u videu iz InMagazina.Ako imate želju za slatkim, ovdje potražite još inspiracije u našem Tjednu čokolade!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju