Grad okupan suncem odredište je u kojem turisti uživaju, pa makar i ako nemaju puno novaca. Ok, bez novca teško ćete gledati majstorije Messija, Neymara i društva, nećete vidjeti ni sve ono što je projektirao Gaudi, (barem ne iznutra) ali ćete zato uživati u gradu iz druge perspektive, i vidjeti kako vam posjeta muzejima i restoranima nije ni malo važno za dobar provod u centru Katalonije.

1. Uživajte u sjajnoj arhitekturi na 'Ruta del Modernisme'

Barcelona je nadaleko poznata po svojoj arhitekturi, pa su gradske vlasti našle najbolji način kako je prikazati turistima. Jednostavno, napravili su turističku rutu nazvanu 'Ruta modernizma', koja vas vodi kraj najpoznatijih palača, kuća, hramova i ostalih čuda arhitektura koja su projektirali Gaudi, Domenech, Puig… Ukupno se na ovoj ruti nalazi 115 objekata, pa samo navalite.

2. Provedite dan na plaži Barceloneta


Jedna od najstarijih i najomiljenijih plaža u gradu nekad je bila nudistička, ali ste to izgradnjom hotela W (izgledom podsjeća na jedro) promijenilo. Danas na Barcelonetu dolaze svi oni kojima se ne da ići daleko od centra, a iako ovdje znaju biti ogromne gužve, šteta se ne otići okupati vrućeg ljetnog dana.



3. Kulturno se uzdignite posjetom CaixaForumu

Na Montjuicu se smjestila CaixaForum, nekad tvornica, a danas poznata galerija u kojoj se tijekom godine izmjenjuju razne izložbe, od klasičnih majstora pa sve do onih koji stvaraju modernu umjetnost. Odlična je stvar što je ulaz potpuno besplatan, što i nije čudno ako znamo kako je za otvaranje ove galerije zaslužna fondacija koja je vlasnik La Caixe, druge najveće banke u zemlji.

4. Osjetite atmosferu grada na Mercat de la Barceloneta


Tržnice poput ove su ključ za razumijevanje Barcelone. Odlazak na tržnicu ne znači samo kupovanje potrebnih stvari, već i socijalizaciju sa susjedima. Ovdje ćete pronaći mnogo svježih proizvoda uključujući voće, povrće, meso i ribu, tako da, ako volite fino i friško, ovo je pravo mjesto za vas.

5. Nađite mjesto za opuštanje u Parc de la Ciutadella

Bez dileme, ovaj park je jedno od najljepših mjesta u Barceloni. Bilo da ste par, obitelj, ili na kraju krajeva, samci ovdje ćete naći mir i tišinu od gradske vreve i buke. Napravite piknik, ili ako vam se ne da, jednostavno se izvalite na travu i uživajte čitajući dobru knjigu. A za one koji su ovisni o internetu, recimo da je park pokriven i wi – fi signalom.

6. Sagrada Familia

Simbol grada svakako je Gaudijeva nedovršena crkva Sagrada Familia koja je s izgradnjom započela još 1882., a završetak se planira 2026. godine, na stogodišnjicu Gaudijeve smrti. Ulaz se plaća, ali se ljepoti i veličine crkve slobodno možete diviti i izvana, jer vam pogled na nju, vjerujte, neće tako brzo dosaditi.



7. Posvetite vrijeme i majstorijama skejtera ispred Muzeja suvremene umjetnosti (MACBA)

Naravno, isplati se vidjeti i muzej, ali bome i mlade Katalonce koji rade čuda vozeći skejt! Ovo je jedno od najpopularnijih njihovih okupljališta, a čak i ako niste ljubitelj ovog sporta, vrijedi zastati i diviti se čudima koja izvode.

8. Uhvatite svježeg zraka i pogleda na grad s Collserole


Nedaleko od grada smjestila se i velika šuma koja najviše privlači džogere i bicikliste, posebno vikendom. No, ne zanemaruju je niti turisti, s obzirom da je brdovita i s nje puca sjajan pogled na grad. Također, flora i fauna je vrijedna divljenja, a budete li imali sreće možda i naletite na divljeg medvjeda.

9. Ok, na odmoru ste, ali svejedno, vježbajte!


I dok ste na odmoru valja održavati kondiciju, a u Barceloni imate bar nebrojene mogućnosti za to. Bilo da je to trčanje, vožnja bicikla ili odbojka na plaži, ovaj grad je kao stvoren za rekreaciju.

10. Otkrijte Parc del Forum

Lokalci ovu plažu nazivaju 'černobilska plaža' jer se nalazi na području koje djeluje vrlo industrijski. Vrlo je popularna među domaćim stanovništvom, često dolaze obitelji s djecom, a uza sve to i ogromna je. Cijelo područje može primiti oko sto tisuća ljudi, tako da ako se sprema neki veliki koncert, veliki su šanse kako će se održati upravo ovdje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju