Obitelj Chiavalon iz Vodnjana vjerojatno je najviše nagrađivani proizvođač ekstradjevičanskih maslinovih ulja u Hrvatskoj, a njihovo je "maslinovo ulje Ex Albis" uvršteno među top 25 ekstradjevičanskih maslinovih ulja na svijetu iz ekološkog uzgoja. I dizajn njihove ambalaže rijetko prolazi nezapaženo kod svjetske stručne javnosti.

S obzirom na svjetski ugled koji je dosad postigla, obitelj Chiavalon odlučila je svojim brendom promovirati Istru, pa su nedavno lansirali posebno poklon-izdanje zanimljivog suvenirskog formata. Svaka je boca postala minijaturna tradicionalna istarska kuća s ilustracijama inspiriranima umjetnošću.

Chiavalon ulje - 5 Chiavalon ulje - 5 (Foto: PR)

"Mi stvaramo u Istri, na ideji sljubljivanja starih običaja, suvremene tehnologije i umjetnosti kao vizije za budućnost“, kaže Tedi Chiavalon i ističe kako je stoga idealan smjer izgleda ambalaže bio spoj specifičnog povijesnog nasljeđa i umjetnosti koja prožimlje Istru na svakom koraku.

"Vodnjan je posljednjih godina postao specifičan po vibrantnoj umjetničkoj sceni i muralima koji krase njegove kuće pa je to bila inspiracija za oblikovanje, a ilustracije na ambalaži, osim murala, simboliziraju i film i glazbu kao umjetnosti po kojima je Istra poznata", kaže Nebojša Cvetković, art direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey koja je i ovaj put zaslužna za ideju, dok je za produkt-dizajn bila zadužena Sanja Rotter. Osim što će, nadaju se, sama po sebi pomoći širenju priče o Vodnjanu i Istri diljem svijeta, ova bi pakiranja mogla postati i jedan novi istarski suvenir.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju