U Zagrebu će se 23. i 24. veljače održati 4. Festivala maslina , sada već tradicionalno okupljalište najboljih maslinara i stručnjaka s posjetiteljima Festivala, željnih kvalitetnog ulja i drugih proizvoda od maslina. Organizator 4. Festivala je udruga Zagrebački maslinarski institut, a suorganizatori ove manifestacije su Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba i Zagrebački velesajam.


Festival će se održavati u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15, a za posjetitelje će festivalski prostor biti otvoren u subotu 23. veljače 2019. od 10 do 19 sati i u nedjelju 24. veljače 2019. od 10 do 18 sati.


Festival će imati nekoliko tematskih cjelina:


prodajnu izložbu na kojoj će građani moći kupiti maslinova ulja vrhunske kvalitete.
bogatu prodajnu izložbu opreme, alata i sredstava za maslinarstvo.
kušaonice ulja i sira (vođene degustacije) pod vodstvom certificiranih stručnjaka.
stručna predavanja iz područja maslinarstva, nutricionizma i pozitivnog utjecaja maslinova ulja na ljudsko zdravlje.
kreativne radionice za izradu krema na bazi maslinova ulja.
gastro program: priprema i degustacija zdrave hrane i namirnica od maslina i maslinova ulja.


Očekuje se da će na 4. Festivalu sudjelovati veliki broj maslinara iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te veliki broj stručnjaka i proizvođača opreme i sredstava za maslinarstvo. Pozivamo posjetitelje Festivala da iskoriste priliku i saznaju novosti o zdravstvenoj i nutritivnoj vrijednosti ulja, da kupe najbolja ulja provjerene kvalitete, da odaberu opremu i sredstva za maslinarstvo, da kušaju jela u kojima se koristi maslina i maslinovo ulje. Drugim riječima, da jedan dan uživaju u kontaktu s maslinarima i maslinovim uljem, tom plemenitom i zdravom namirnicom.


Detaljnije obavijesti o 4. Festivalu možete naći na službenim stranicama festivala.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju