Ova voćka porijeklom je iz Južne Amerike, točnije iz Anda. Postoji u suptropskim područjima diljem svijeta, a najveći komercijalni proizvođač danas je Španjolska.


Tropska jabuka bodljikava je i ima žutozelenu kožu. Unutar nje se nalazi bijelo meso, koje se jede tako da se voćka prereže po pola i onda jede žlicom. Meso se može posuti i sokom od limete, ali je vjerojatno najbolje uživati u jedinstvenom okusu i ne dodavati ništa. Cherimoya je bogata vitaminom C, željezom i kalcijem. Koristi se čak i za upale mjehura i bubrega.

Bere se dok je još čvrsta, obzirom na to da sazrijeva na kućnoj temperaturi na suncu. Kad je zrela, popušta pod pritiskom prsta, poput kivija i avokada. Pripazite da je ne kupite smeđu ili gnjecavu, jer to znači da joj je prošao rok. Naravno, možete je koristiti u raznim salatama ili kao dodatak jelima.


Još samo da kažemo kako je veliki Mark Twain izjavio da ova voćka ima najljepši okus poznat ljudima, pa ako je bila dobra takvom genijalnom umu - pružite joj i vi priliku!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju