Autocesta Dalton, Aljaska
Popularna ledena autocesta opasna je zbog niskih tmeperatura i ledenih površina preko kojih se voze teški kamioni. Aktivna je samo tijekom određenog dijela godine kada su jezera dovoljno smrznuta i led dovoljno debeo da može izdržati težinu kamiona.

Khardung La, Indija
Ovo je najviša prohodna cesta na svijetu na 5370 metara nadmorske visine. Doslovno nebu pod oblake. Ne treba napominjati da se nalazi uz sam rub litice... Gledati ispred sebe!

Cesta Yungas, Bolivija
Smatra se najopasnijom cestom na svijetu i svake godine uzme 200 do 300 ljudskih života. S kamenim zidom s jedne strane i ponorom od 1200 metara s druge strane dovoljna je i sama pomisao na vožnju da vas opere adrenalin.


Guoliang tunel, Kina
Cestu kroz planine Taihang izgradili su lokalni stanovnici. Do 1972. godine cesta je bila jedina poveznica sela Guoliang s ostatkom svijeta. Trebalo im je dugih 5 godina da dovrše 1200 metara dug i 4 metara širok tunel kroz planinu.

Passage du Gois, Francuska
Ovaj 3,5 kilometara dug prolaz prohodan je samo nekoliko sati na dan, a ostatak vremena prekriven je vodom. Cesta je jedini spoj otoka Noirmoutier s kopnom.

Planinska cesta Tianmen, Kina
11 kilometara duga cesta ima 99 zavoja i pruža se od podnožja do vrha planine Tianmen.


Kavkaz, Rusija
Uska cesta koja spaja Soči sa jezerom Ritsa na Kavkazu. Na jezeru toplo, u Sočiju Zimske Olimpijske Igre!

Gotthard, Švicarska
Ova cesta spaja Uri sa Ticinom, jako je strma i prepuna zavoja, dakle, taman za završetak naše današnje priče!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju