Vinski Grad
u okviru Špancirfesta i ove će vas povesti na putovanje vinskim podrumima i čarobnim obroncima mnogih vinograda . Dvorište palače Sermage, Trg Miljenka Stančića 3 od 19 do 28.kolovoza od 11 do 01 sat poslije ponoći zablistat će jedinstvenom vinskim pričom.

Čarobnoj atmosferi varaždinskoga uličnoga festivala doprinosi i kvalitetan sadržaj koji iz godine u godinu oduševljava posjetitelje iz cijele Europe. Vinski grad , autorski je projekt Saše Špiranca, novinara i publicista, predanog promotora domaćih proizvođača i vinskog autoriteta.

Odabrane vinarije deset dana vladat će Vinskom gradom, a to su Feravino, Belović, Skaramuča, Belje, Iločki podrumi, Krauthaker, Kopjar, Prigora, Udruga vinara Vinistra, Badel 1862 , P&F Jeruzalem, Mežnarić, Vinolicious, Vivat.

Posjetiocima će biti predstavljena i Römerquelle voda , a za zalogaje sa stilom pobrinuti će se Vindija i popularni Cheese bar iz Zagreba. Čarobna atmosfera barokne palače Sermage, prekrasno uređenje, edukacije , svjetlost svijeća i zveckanje čaša, povesti će posjetitelje na putovanje predivnom Istrom, užarenom, stjenovitom Dalmacijom , blagim padinama Međimurja , Zagorja i slovenskih brežuljaka, a putovanje će se nastaviti kroz povjesne francuske vinograde i vinske podrume.

Posjetitelji vinskog grada imati će priliku upoznati omiljene vinare osobno, kušati vrhunska vina i proširiti znanje na tematskim degustacijama koje će voditi vinski profesionalci na degustacijskoj kućici Vina Croatia Vina Mosaica (HGK).

Na blagajni na ulazu u grad zamijenite novac za jedinstvenu valutu Vinskog grada, preuzmite čašu i počastite se neodoljivim okusima i nezavoravoj atmosferi toplih ljetnih večeri. Posjetitelji mogu probati čak 6 vrhunskih uzoraka te razgovarati sa selektorom , dobiti odgovore na sva pitanja o vinima te odabrati butelje popularnih vinara , koje će također će biti dostupne po promotivnim cijenama.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju