U uredu nastojimo biti što produktivniji, a produktivnost je direktno vezana uz kavu. Uz svu tehnologiju ne smije postojati izlika za lošu kavu, čak i ako ju kuhate u sobi za odmor. Uzmite stvari u svoje ruke i uz naše jednostavne trikove poboljšajte okus produktivnosti!

Kupujte cijela zrna i sameljite ih

Za manje od 300 kuna naći ćete odlične aparate za mljevenje kave, a miris koji će se proširiti prostorijom učinit će vas najpopularnijom osobom u uredu.

Kupujte 'lokalnu' kavu

Kava koja se prži u vašem gradu očekivano će biti svježija i zbog toga će imati više okusa nego uvozne kave.

>> Naručite još jednu: Koliko kava dnevno smijete popiti?


Osnujte klub ljubitelja kave

Ukoliko u vašem uredu odbijaju ideje i želje za boljom kavom i zadovoljavaju se groznim okusom, nađite nekoliko istomišljenika unutar firme i napravite klub ljubitelja crnog napitka. Svaki tjedan neka se netko drugi brine o nabavci, čuvanju i pripremanju, uživajte!

Ledena kava za ljeto u uredu

Ledena kava je puno više od kockice leda u čaši. Postoji nekoliko ukusnih recepata za ovaj fini napitak, a oni koje možete napraviti čak i u uredu sadržani su u sljedećem videu.






Nemojte pristati na kavu iz 'patrone'

Postoji mnogo razloga zbog čega je kava u patronama loš izbor za vas. O okusu nećemo ni počinjati, ali razmislite samo o tome kako plaćate puno više za ovakav napitak nego što biste platili najfinija cijela zrna.

Važno je kada je kava skuhana

Nemali broj puta u uredu ćete čuti rečenicu poput 'Tko zna otkad je ta kava?'. Izbjegnite pitanje tako što ćete svaki put kad skuhate kavu označiti kada je skuhana.

>> Kava koja će pomiriti ljubitelje 'instantice' i turske kave

Koristite nerafinirani šećer

Snobovi za kavu uvijek će reći kako je jedina prava kava crna. Međutim, većina ljudi i dalje u kavu stavlja u šećer. Običan bijeli šećer nešto je jeftiniji, ali nerafinirani šećer ima puno bogatiji okus, a i odaje dojam sitnog ali finog luksuza. Za ledenu kavu umjesto šećere koristite sirup koji će se mnogo ravnomjernije pomiješati s kavom.

Koristite filtriranu ili destiliranu vodu

Koju god vrstu kave koristili, kava je ipak 99% voda, stoga je logično da kvaliteta vode uvelike utječe na okus. Voda iz slavine uvijek kavi dodaje svoj određeni okus, a destilirana voda neće niti malo pokvariti okus vaše, našim savjetima obogaćene, kave.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju