Knjiga Dalmacija Ina Kuvačića, hrvatskog chefa s australskom adresom našla se na stolu urednika britanskog Guardiana i nadahnula ga za tekst o kuharicama koje odlično predstavljaju kulinarsku tradiciju zemalja iz cijelog svijeta.

Veliki Guardian se bavi Zagrebom: Top 10 najboljih restorana u metropoli po izboru Engleza

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave?

Punjene artičoke, kozice s pršutom i patka s kupusom recepti su Ine Kuvačića koje se preporučuje kušati.

Ambasadori hrvatske gastronomije napomenuli su kako je kuhinja naše srdačne zemlje nedovoljno istražena, a Dalmacija nudi tipična mediteranska jela od ribe i morskih plodova, rajčica i maslina pripremljena na nešto drukčiji način. Britanci navode i kako je jedna od najvećih hrvatskih tragedija kad se zabunom dogodi da gosti ostanu gladni jer domaćin nije skuhao dovoljno hrane.

> Englezi su zaljubljeni u našu obalu: Guardian odabrao 10 najboljih hrvatskih otoka!

Odali su i priznanje našoj kuhinji koja je nastala pod utjecajem gastronomskih divova, poput primjerice Italije i zemalja središnje Europe te drevne Grčke i Rima navodeći kako je nepravedno zanemarena.

Na listi najboljih kuharica našli su se i JapanEasy masterchefa Tima Andersona, China: the Cookbook koja nudi i povijesne zanimljivosti, Sri Lanka: the Cookbook, kao i Supra: A Feast of Georgian Cooking te Sabor: Flavours from a Spanish Kitchen.