Knjiga Dalmacija Ina Kuvačića, hrvatskog chefa s australskom adresom našla se na stolu urednika britanskog Guardiana i nadahnula ga za tekst o kuharicama koje odlično predstavljaju kulinarsku tradiciju zemalja iz cijelog svijeta.

Veliki Guardian se bavi Zagrebom: Top 10 najboljih restorana u metropoli po izboru Engleza

Punjene artičoke, kozice s pršutom i patka s kupusom recepti su Ine Kuvačića koje se preporučuje kušati.

Ambasadori hrvatske gastronomije napomenuli su kako je kuhinja naše srdačne zemlje nedovoljno istražena, a Dalmacija nudi tipična mediteranska jela od ribe i morskih plodova, rajčica i maslina pripremljena na nešto drukčiji način. Britanci navode i kako je jedna od najvećih hrvatskih tragedija kad se zabunom dogodi da gosti ostanu gladni jer domaćin nije skuhao dovoljno hrane.

> Englezi su zaljubljeni u našu obalu: Guardian odabrao 10 najboljih hrvatskih otoka!

Odali su i priznanje našoj kuhinji koja je nastala pod utjecajem gastronomskih divova, poput primjerice Italije i zemalja središnje Europe te drevne Grčke i Rima navodeći kako je nepravedno zanemarena.

Na listi najboljih kuharica našli su se i JapanEasy masterchefa Tima Andersona, China: the Cookbook koja nudi i povijesne zanimljivosti, Sri Lanka: the Cookbook, kao i Supra: A Feast of Georgian Cooking te Sabor: Flavours from a Spanish Kitchen. 
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju