Breitling ovaj mjesec započinje veliku turneju po svijetu na svom DC-3. Turneja će se odvijati u nekoliko faza, a obuhvatit će Europu, Bliski Istok, Indiju, Jugoistočnu Aziju i Sjevernu Ameriku. Putovanje započinje u Ženevi, a završava pola godine kasnije, u rujnu, na zračnom mitingu Breitling Sion Airshow 2017. Breitling je odlučio obilježiti ovaj događaj ograničenom edicijom od 500 komada Navitimera, svog slavnog kronografa namijenjenog korištenju u avijaciji.



Turneja će biti isprekidana brojnim zaustavljanjima, što će omogućiti organiziranje događanja ili sudjelovanje u zračnim mitinzima, a neki sretni putnici imat će priliku sudjelovati u dionici putovanja. Prva Breitlingova postaja je Zagreb, tako da će avion koji je vozio i sam James Bond sletjeti na Pleso.

Inače, ovaj propelerni avion s dva motora izumljen je 1935. i revolucionarizirao je putovanje zrakom. Pod nadimkom "Avion za iskrcavanje u Normandiji" doživio je svojih 5 minuta slave u lipnju 1944. Napravljeno je više od 16 tisuća primjeraka, a sve veće aviokompanije kupile su ih kao dio svog voznog parka. U današnje vrijeme u cijelom svijetu postoji manje od 150 aviona DC-3 u voznom stanju.



Avion DC-3 HB-IRJ predan je kompaniji American Airlines 1940. godine te ga je najprije koristila američka vojska između 1942. i 1944., prije no što je dan na korištenje komercijalnim avionskim kompanijama. Nakon što ga je obnovila grupa predanih entuzijasta, ovaj zrakoplov sad brani boje Breitlinga te sudjeluje u brojnim zračnim mitinzima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju